Min fantastiska vecka!



Cody (:

På onsdag var det en sån dag att det var nämligen så att min fina vän Cody skulle ha dansuppvisning med sin dansgrupp. Hiphop, ni vet. Morderna saker. Han och de andra killarna var hur grymma som helst och jag blev riktigt imponerad. Idiot som jag är så glömde jag såklart min kamera hemma, och kunde därför inte fota/filma under dansen, då min mobilkamera är dåligare än dålig. Är ännu arg på mig själv. Men jag får fota nästa gång!
De var hur som helst jätteduktiga och trevliga allihopa!
-


Laga mat!


Äta tacos!


Sjunga singstar!


Spela pingis!



Vara fula!

Torsdagen blev en såndär härlig dag den med! Det var tacokväll med laget på Vargen - en skola. Där vi också spelade pingis, hade frågetävling och sjöng singstar.
Toppen! :)
-


Momma's matgrejs


Mat. Man brukar äta det.


Nyttigheter och oNyttigheter

På fredag var det bestämt att jag, storebror, mamma och Stefan skulle äta ute och sen gå på bio. Bestämt och gjort. Vi käkade, sen var det dags för Luftslottet Som Sprängdes.
Värd att se för den var riktigt bra. Första filmen -Män Som Hatar Kvinnor är bäst, sen trean - den vi såg, och sist tvåan -Flickan Som Lekte Med Elden.
Det var fredagen.
-







Lördagen bestod av handboll, klippning, umgänge med nästansystrarna, bad och godis.
Vi spelade 4 matcher. Förlorade 4 matcher. Alltid lika kul att förlora. Inte.
På kvällen var det däremot dags att umgås. Sanna och Ita var frivilliga och vi bestämde oss för att gå på Statoil och köpa godis och dricka. Sen ville jag och Ita bada, så vi gjorde det också. 02.20 tyckte vi att det var dags att ta fram saxen och pallen, och så började Sanna att kapa mitt hår. Efter dryga en timme var hon färdig och jag fick se resultatet.
ATT jag blev nöjd! Fin lugg, bra uppklippning, inga dåliga toppar. Och fortfarande långt hår! Då har man lyckats! Hon är så duktig, min fina nästansyster :)
-


Lilla Lykke har blivit så stor att han kan hålla upp huvudet riktigt bra när han ligger ned, och kan dessutom rulla från rygg till mage! :)
Angående den högra bilden, ville inte Myra-Li ha sin egen tröja. Så varför inte lixom?




Min söndag.

Var och kollade dam&herrmatcher på sporthallen sen bar det av till min syster och mina goingar till systerbarn! :)
En massa bus och även här en hel del Onyttig mat. Mat som mat! :D

Det tar nog ett tag tills en vecka blir såhär bra igen! Men jag överlever! (:

Underbar vecka!

Sen sist jag skrev har jag haft hur kul som helst. Varje dag har varit skitbra och det har hänt roliga saker hela tiden! Nu har inte jag tid att skriva detaljerat omdet, men jag gör det en annan dag. Jag har spelat handboll, tittat på min fina vän som dansat helt fantastiskt, ätit riktigt god mat på en afterwork-krog, varit på bio och haft tacokväll med lagkompisarna. Hur bra låter inte min vecka egentligen? Varje vecka borde vara som denna!

Dessutom ska Sanna klippa mig idag, om det hinns - klockan är ju snart 9. Vi ska också gå och köpa gotter på Statoil och så ska jag nog sova över hos mina nästan-systrar och vi kommer förmodligen ha jättekul. JAG VILL INTE ATT DENHÄR VECKAN SKA TA SLUT!


-v- Mina nästansystrar -v-

Mina röda Converse!







Fick detta fina kort + ett paket av min systerdotter för några veckor sen.
I kortet står det:
Världens bästa moster, tack för ett roligt sommarlov!
Bad, skratt "bråk" och massa bus och mys!
Bamsekram / Myra-Li

Hon kommer fram och räcker mig mitt paket och säger:
Öppna Jecca! Det är dina skor! Spännande va?

Är hon inte den finaste i världen!? Fast även fast hon sa att det var mina skor, förstod jag inte att det var de röda conversen som jag önskat mig ett bra tag!

Tyvärr hade de på Caliroots.com skickat fel storlek, så det var bara att skicka tillbaka dem, då de var för stora.

Nu för någon vecka sen kom de tillbaka, fast rätt storlek och de sitter som smäck!
- Som "plåster på såren" för att vi var tvugna att skicka tillbaka dem, fick jag med ett par godluktande runda bollar (låter fel), som man ska sätta i skorna för att förhindra äcklig lukt. Hur bra som helst ju!
Hittar ingen bild på google och har glömt att fota dem.
Men här kommer bilder på mina skor iallafall!








Det var några bilder på mina älskade skor! :)

Tack igen Tessa - och Myra-Li såklart! :) <3

Klassmys! :)

Klassfesten igår var toppen! :D Många skratt och mycket bus och mys! Vi var nog hela 20 stycken som åt godis, åt chips, drack dricka, spelade spel och talade om sanningar. Mycket trevlig kväll, som måste göras om inom kort! :)

Här kommer bilder på mig och mina fina vänner
<3


Förberedelser


>
Outfit <


Cody smygfota mig, då fota jag honom.




Sen blidde de en jäddra massa Twiseromgångar! :)


Våghals, samma som sanning och konka:





Ni är bra <3

Kvällen var helmysig och det var en massa skratt under Våghals. Helt sjuka grejer fick man göra.
Kom på en dikt om homosexuell kärlek, moln eller sommarlov, och prata i 1 minut.
Stå på alla fyra och låt som en gris som just kommit på vad den gör på slakteriet.
Öppna fönstret och ropa Akta er, här kommer farbror Gunnar!
Gå ut från rummet och kom in igen och låtsas vara en modell på en catwalk.
Prata med tillgjord röst om hur mycket du älskar sås.

Jag tror att alla hade det helmysigt och vi åtta som var kvar till sist, satt och spelade ett annat spel, sen var det också dags att ta oss hem.

Såklart bärde jag mina nya skor, som jag förövrigt fått av min systerdotter.

~

Men det ska jag skriva om i ett annat inlägg! :)




Lördagsmyyys!

Åker iväg från pappa snart för att träffa mina bästa vänninor. Vi 4 ska träffas hemma hos min mamma där vi tar fram stylinggrejerna och börjar fixa oss. Vi ska ju nämligen ha klassmys idag och då vill man ju ha liite snyggare kläder på sig och fixa håret liite mer :)

Vad vi hittar på med klassen får kvällen avgöra. Vi har med några olika spel, en massa gotter och alla tar med sig ett glatt humör, så kvällen blir forhoppningsvis, troligtvis, förmodligen oslagbar :) 20 roliga människor under samma tak, jag läntar :D

Nej, nu måste jag börja röra på mig. Fint folk kommer alltid sent, men idag ska jag vara ful och komma i tid. Vilket jag aldrig annars gör när någonting speciellt händer!

Ha en bra kväll, så hörs vi nog senare idag, fast nej.. Imorgon!


Mina vänninor <3

Fredagsmys!

Ja, vad ska man säga. Snart är det måndag. Ångesten knackar på dörren som vanligt. Ordet prov ekar i hjärnan, för att jag lixom är så van. Har inte haft ett enda prov denna vecka, förutom de jag missat för två veckor sen, men ändå så har veckan varit plågsam. Den har som kletat sig fram som sirap och aldrig kommit fram till öppningen av flaskan, där den äntligen blir fri. Ett tag. Tills den hamnar i trubbel igen, i degen. Det är ungefär nästa vecka. Just nu är jag sirapen, just i fallet, på väg ner i kletet. Till skolan. Varje fredag slår det mig. Det är snart måndag. Men vad ska man göra? Helgen är inte längre än 3 dagar. 2 egentligen. Så är det och så kommer det förmodligen alltid att vara. Måndagar borde tas bort, eller bli en helgdag. Alla världens människor skulle förmodligen mått bättre. Hur tänkte Gud där? En riktig vilodag -söndag- som förövrigt är en plåga i sig. Också har vi lördag. Uppenbarligen veckans bästa dag, på delad förstaplats med fredag då. På lördag ökar ångesten. Bara en dag kvar, sen landar jag i kletet. Suck!
Nu blev jag aningens deprimerad. The end!

Sitter annars här med igentäppt näsa och får snart ett utbrott av att inte kunna andas in genom den. Som ni förstår, är jag nog förkyld igen.

Annars idag har vi sjungt lucialåtar i skolan idag, haft träning efter skolan, käkat pizza med min pappa och min bror och kollat Idol hos Ita och Sanna. Nu ska jag ta och anstränga mig för att känna smaken av resterna av min pizza.
Men en sak är säker iallafall, trots den deprimerande starten.

~Det har vart fredagsmyyys!~

Ha en fortsatt trevlig kväll. Eller natt.


Träning


Myyys!


Puss (slick) på dig! <3

Längtar till lördag.

Min dag har vart hur bra som helst. Skolan var inte allt för jobbig och det var smarrig mat.
Spaghetti och Köttfärssås. Mums!

Efter skolan har jag hunnit med en hel del. Direkt efter skolan gick jag hem till Ita och sov där i någon timme, åt macka och drack oboy, sov igen - sen väckte hon mig och sa att det var dags för träning. Suck! Men träningen idag var riktigt rolig, förutom att jag nu har fått lite ont i halsen.

När träningen var avklarad åkte jag, pappa och Jeppe till storasyster min. Där fick vi fika och jag busade en hel del med Myris och Lykke. Lykke var på otroligt bra humör och när jag och Myra dansade till musiken på min mobil, skrattade han högt i Tessas famn när hon också dansade. Och av barnskratt blir man ju bara för glad! :')

Har tagit en lång, varm dusch nyss och sitter här med handduken på huvudet och funderar på livet. Inte. Det enda jag tänker på är helgen. Det kommer bli så kul!

Min fina klass ska nämligen samlas i en lokal på lördag och där ska vi umgås och ha kul. Spela spel, lyssna musik, äta gotter och bara ha allmänt trevligt! Det ska bli så kul! Och dessutom ser jag fram emot att använda min nya tunika (min systers gamla) och mina nya skor! <3
Bilder på de kommer senare (jag vill ju inte visa mina snygga skor här, så att folk sett dem innan lördag) :D
Dem är enligt mig, det snyggaste jag äger just nu! :D

En kexchoklad skriker från köket att jag ska komma och äta upp den.
Så jag måste väl lyda då...
Typiskt!

-v- Mina älsklingar -v-

Min fina pojke <3


Världens finaste <3

(Att försöka få två busiga ungar att sitta still och titta in i kameran, som - för att inte göra det bättre - är jättedålig, är inte det lättaste. Inte om man vill få en bra, osuddig bild.)

Härnösandsresan

 


Buss i 22 timmar - jag lovar, man blir skadad.



Taktiksnack


20 :- på LIDL. VÄRT! (det är 2 st 100grammare!)


På tal om skadad. Hemsk bok!


Ungdomsanstalt


< Ita & Hedda -                                   Jag>

Orkar inte skriva någonting om resan. Vi förlorade 3 matcher av 3. Grymt bra så att säga!
Jag fick en matchenslirare-tröja, de 2 andra fick de 95:orna som vi hade med oss.
Ebba och Ina :)

Blir förhoppningsvis en tidigt kväll för mig idag. Har verkligen inte gjort någonting idag, så jag ska fortsätta med det ett tag till, sen sova. Kanske plugga lite hk, men bara kanske.
Godnatt!

Hälsans dag!

Rubriken säger väl ganska så mycket.

Vi hade hälsans dag i skolan idag och det var riktigt roligt och mysigt. Dagen började med frukost på skolan, då hela högstadiet satt i matsalen med bara tända ljus, lite tyst och lugn musik i bakgrunden och pratade och hade det trevligt. Det bjöds på mackor och fil med flingor, juice osv. Jag åt dock ingenting eftersom att jag glömt att det var frukost i skolan och åt hemma istället.
Efter frukosten var det en föreläsning om kost i ca 20 minuter. Helt ovärt och man fattade ingenting.
Sen var det dags för dagens första aktivitet: Friskis och Svettis.
Mina egenskaper av att göra olika saker samtidigt är inte den bästa. Ut med högerfoten, fram med vänster handen, tvätom, samma igen, tralala. Jag gjorde fel ett x antal gånger och skrattade högt för mig själv. Ack så kul!
Nästa aktivitet för mig var Yoga. H-A-H-A. Barfota och inkrånglad i sig själv. Inte det bekvämaste. Men man vet ju aldrig. Kanske jag sitter där en dag och lyssnar på musik för döda och krånglar in mig i mig själv, frivilligt.
Vi får väl se!
Sen var hälsans dag slut.




De övningarna klarade jag galant, alla var som fastbundna för att titta på mig!
inte.


Efter skolan har jag sovit i någon timme, tränat, varit med min vän Rasmus och nu sitter jag här. Nöjd och belåten efter en varm dusch och god mat. Min dag har vart toppen! :)

Låt se om morgondagen har någonting fint att erbjuda. Hoppas!


Lyxmiddag i mina ögon!

Måndagkväll

Måndagkväll och inte sover jag ännu. Fytusan på mig!

Idag har jag vart väldigt trött i skolan, då vi kom hem vid 2 igår, skulle jag tro. Att stiga upp idag var en plåga och den sega skolstarten på morgonen ska vi inte ens tala om.

Efter skolan har jag sovit i ungefär 2 timmar, sen har jag vart med mina flickor.

Nu ska jag avnjuta en köpt macka från Statiol och sen sova.

Blir nog mer uppdatering med bilder en annan dag när jag har lite för mig.





Jag önskar er en Godnatt som vanligt :)

Fredag imorn!

Idag har det varit en relativt bra dag. I skolan gjorde vi SO:provet och jag borde få G iallafall, om inte mer. Fick veta vad vi fått på hk:provet också, som vi skrev för flera veckor sen, MVG.

Vi har fått en uppgift om att göra våran första egna bostad, på hk:n, som nog alla 9:or får. Alla på våran skola iallafall. Vi har 3 veckor på oss att göra den, tror jag, och det ska nog gå bra. Nu har jag kommit igång och det är väl det som är svårast egentligen.
Att komma igång.

Imorgon är det fredag. Denna veckan har gått fort nu när jag tänker efter och imorn ska jag ha en riktigt mysig dag. Om allt går som planerat ska jag pyssla med Tessa. Jag har ju nämligen börjat med en julklapp till min bästaste bästa vän. Sen blir det säkert en hel del bus och mys med Myran och Lykke och så blir det nog Idol på kvällen. Har träning också och vi får hoppas att den går bättre imorn, än vad den gjorde idag. Idag var jag inte alls med på någonting och var väldigt sur. Bättre lycka imorn!

Nu ska jag spela gitarr, träna lite på engelskaläxan och sen gå och lägga mig :)


Finaste barnen <3

Godnatt!

Plugg och lite mer plugg.

Jag förstår om ni är arga på mig för att jag inte skrivit på länge, men jag har inte haft någonting att skriva om, och har det heller inte nu. Eller jo egentligen, idag har jag haft kul, men det ska jag skriva om en annan dag, när tid finns över och när kameran är i närheten :)

Nu ska jag plugga SO. Andra Världskriget. Fattar ni hur kul man kan ha som 15:åring i dagens samhälle? Plugga.. plugga.. Nästa dag: Plugga. Dagen efter de: Plugga lite till. Fram till jullovet. Då ska man också plugga.

Har även suttit över idag till 16.00 för att få gjort ett matteprov, för vi har börjat med översittning om man är sjuk en vecka i skolan. Idiotiskt! Om man vart sjuk borde man få göra det under en rast eller lektion, om man däremot skolkat och har ogiltig frånvaro - kan man gärna sitta över, rätt åt en isåfall. Nej, skolan vill att man ska komma och göra prov oavsett vad. Feber, magsjuka, influensa. You name it!

Blir samma nästa vecka. Kvarsittning till 16.00, då jag också missade NO:provet när jag var sjuk. Ni fattar. Jag gillar det inte!

Nu ska här pluggas. Ha det!


Mina idoler!

Jag älskar verkligen att lyssna på Tegan och Sara. Ett par enäggstvillingar från Kanada. Deras röster är helt underbara, med eller utan varandra och jag hade önskat att jag hade någon av deras röster. Alla låtar som jag lyssnat med dem är hur bra som helst och jag hade önskat att jag - och Ita - kunde åka och se dem i Stockholm när de spelar där den 23 November, men det skulle aldrig komma för sig att åka dit med en kompis för min mamma och pappa. Förståeligt, jovisst, men ändå. Man skulle ändå bara få sitta på våning två och se allt som om det vore på bio, så det är ändå ganska ovärt, men hade jag råkat åka förbi Stockholm så. Upptäckte tvillingarna på Youtube i somras när min bror visade några videos, och shit vad de är bra! Man får rysningar när man hör en ny, bra låt med dem och deras låtar betyder någonting, inte bara en massa bajstext. Och deras scennärvaro är inte ens att prata om, så bra är den! Genom datan känner man till och med att de pratar med just en själv, så bra är de!
Nångång i livet ska jag också kunna spela gitarr och sjunga som dem!
Gå in på Youtube och lyssna någon av deras låtar, du kommer inte att ångra dig! :)


<3

Godnatt

Natten börjar bli allt för uppenbar och sömnen knackar mig på axeln.
Dags att sova. Trevlig kväll igår med Ita och Mikaela och trevlig kväll idag med Ita och Sanna.
Inga bilder dock, jag har blivit dålig på det.
Som sagt, sängen.


Triss i TV :)

Det var det som var det. Triss i TV.
Ingen kanske kollar på Gomorron Sverige, men jag hade en anledning idag.
Min faffa har nämligen skrapat Trisslott i TV. Han skrapade hem 100.000 :-
Har inte berättat till någon, förutom Ita och Sanna att han ska skrapa i TV just för att det skulle vara roligt att skriva det här sen. (Även om det stått i tidningar och sånt)
Spännande och ovanligt att se sin faffa i rutan och spännande var det när  han skrapade lotten. Han hade kunnat vinna olika summor mellan 50.000 - 5 miljoner och han fick
100.000 :-  Mycket pengar i mina ögon :)
Ganska svårt att välja just den lotten med 5 mille på, då jag inte tror att det finns speciellt många.
Men jag är glad att det var just min faffa som fick skrapa i tv och allt. Det var han värd!
En annan rolig sak bara såhär som lite extra skryt, så var faffas kusin med i samma program förra veckan och skrapade också då fram 100.000 :-  Så lite tur finns det ju uppenbarligen i min släkt iallafall. Det är bara vänta! :)
Nu vet ni det också. Varsågod att gratta min faffa med en liten kommentar! :P


5 november. Dagen innan 6.

Hemma idag igen. Min sjuka ska visst aldrig gå över. Nu är det inte feber mer, men hosta och snorig näsa. Min livssituation kan inte bli bättre.

Imorgon smäller det! De som vet, de vet! De som inte vet, får veta! :)

Ingen skola för mig imorgon heller. Ska försöka att bli frisk innan jag börjar ränna ute. Eller man ska ha två feberfria dagar innan man går till skolan igen och jag har ju inte feber idag.. Vilket betyder att om jag inte har feber imorn.. så kan jag vara med Ita senare på kvällen. Huja vad jag är smart!

Nu ska jag spela Peggle, har ändå ingenting att skriva om. Jag gör ju så mycket om dagarna nu så att säga.


Jag vill ut med klassen nu och tälta! Fick värsta lusten att bara umgås med alla.
Man får abstinens såhär efter flera dagar utan umgänge.

Skrämma folk sådär

Det var visst ingenting nytt det om jordens undergång. Läste på Google nyss, ett inlägg från 29 januari, om samma undergång. Jag vet inte vad jag ska tro. Tycker bara att det är onödigt att skrämma människor (mig) hit och dit med en massa strunt om undergångar. Jag menar.. hur många gånger har man inte hört det förut? Men dehär kändes större på något sätt. En film kommer snart på bio om just det och det årtalet ekar i ens huvud. Hellre får man en chock av att jorden håller på att gå under (tror jag) än att man vet att "om 3 år och x många dagar kommer jorden gå under". Vem kan leva fullt ut då lixom?

Äh, jag vet inte. Nu ska jag inte tänka på det mer, utan läsa en av mina tidningar jag fick av Tessa idag.

Godkväll! :)


Saknar min bajsunge <3


jordens undergång ?

Har ni hört om 2012? Jordens undergång.

Lite intressant fakta taget från nätet:

Mayaindianerna var ett folk som levde i Sydamerika mellan åren 250-950 e.Kr. Vad som är intressant med Mayaindianerna var deras besattahet av tiden. Genom att studera himmeln så lyckades de komma på ett tidssystem som anknöt till astronomiska observationer av solår, månår och Venus synodiska perioder. Andra matematiskt väl definierade tidsperioder hade rituella ändamål utan synbar anknytning till kända naturcykler. Sin matematik baserade mayaindianerna på talet 20. Genom att studera mayakalendern så har forskare med gapande munnar fastslagit att mayaindianernas förståelse för cykler av planeter, solsystem, stjärnor och till och med galaxer vida övergick de kunskaper vi hade för bara 20 år sedan. De visste till exempel att vår galax roterade runt ett svart hål och hur jorden förhöll sig till det, något som vi först greppade på 90-talet.

Mayakalendern innehåller också en rad profetior om vissa naturcykler och händelser i framtiden. Men här är det relevanta: Mayakalendern slutar den 21 December 2012. Enligt deras planetära cykel så kommer då jorden och solen stå i en perfekt linje med vår galax "ekvator", något som vi med moderna mätinstrument nu kunnat verifiera. Mayaindianerna menade att då skulle jorden, som vi känner den, gå under. Vissa hävdar att på den 21:a December så kommer jorden genomgå ett så kallat "pole shift" som innebär att de magnetiska knytpunkterna (nordpolen och sydpolen) kommer flyttas vilket kommer leda till globala naturkatastrofer och till slut mänsklighetens undergång.

Det var visst någon annan gubbe som också kommit fram till datumet 21 december 2012 och sedan, flera år efter, ramlat över Mayakalendern och upptäckt datumet där. Då var tydligen domedagen ett faktum.

Och vad ska man då tänka? Jag vill inte dö när jag är 18! Jag vill inte heller vara den enda som överlever. Jag vill inte att jorden ska gå under och jag vill heller inte att nordpolen och sydpolen ska flyttas. Jag vill inte vara med om naturkatastrofer och jag vill inte vara med om mänsklighetens undergång.

Är jag konstig som oroar mig? Vad tror ni?
Lever vi fortfarande på jorden 2013?
Jag är orolig!



Fina syster :)

Om inte jag har världens sötaste syster så vet jag inte.

Någon plingade på dörren nyss, utan att jag tänkte på det då jag satt här inne vid datan och läste en rolig blogg. Några sekunder efter kommer min pappa in med en konsumpåse och räcker den till mig. Det var minsann min syster som vart här och lämnat den till mig.
Precis vad jag behöver! :D


Glamour  VeckoRevyn  Apelsinkrokant

Hur snäll syster har inte jag egentligen? :')

Tack så mycket Tessa! <3

Vätskebrist?

Hörde nyss att man kan få sendrag av vätskebrist. Att musklerna inte får nog med vätska eller nåt sånt.
Det kan ju stämma ganska bra in på mitt sendrag. Jag har spelat ca 10 mather under helgen, då inräknat med Kirunalaget och Länslaget. Med hemmalaget spelar jag oftast 2 x 20 minuter, alltså ingen vila. Vilket resulterar till ungeär 1 dl vatten i halvlek. Med länslaget hade jag ingen egen vattenflaska med mig, så det blir bara att ta av någon annan lite då och då, fast jag är inte törstig så ofta, så jag glömmer. Alltså har jag spelat ungefär 10 matcher, druckit sammanlagt kanske 2-3 vattenflaskor (man ska dricka 1 hel flaska per match). Så det är ju inte helt omöjligt att mitt sendrag kom just på grund av vätskebrist. Jag måste alltså lära mig att ta med egen vattenflaska OCH dricka från den. En stor utmaning. Vi får se hur det går.

Har festat till det lite här på kvällskvisten och ska alldeles snart hämta en flaska med festis, eftersom att jag fortfarande har ont i vaden av mitt sendrag i söndags.


Festligt

Föresten Tessa..
Borde vi inte ha en bestämd dag i veckan då vi pysslar? Jag längtar! (:

Feber också

Har inte mycket att skriva. Är fortfarande sjuk och har dessutom åkt på feber. 38,9 hade jag under dagen, men kom på ganska nyss att Alvedon har uppfunnits så jag tog en tablett. Jag verkligen hatar att svälja tabletter. Man får kväljningar och det smakar död orm. Fast det hjälper ju, så det är väl nästan värt det. Min feber ligger väl ungefär lite över 38 nu, så sjunkit har den.

Saknar min lilla älskling också, så jag hoppas på att bli frisk snart. <3




Mosters älskling!


En sjukling.

Ungefär såhär har jag sett ut större delen av dagen. Täcke, långfillingar och sockar. Fettigt hår och pösig tröja. Jojomänsan. Är man sjuk så är man. Ont i huvudet, värk i hela kroppen och fryser som en galning. Ingen feber.
Min vad håller på att spricka och värka så att jag nästan dör. Går på tå med högerfoten (eller vad man nu säger). Ett sendrag startade de hela igår. Under matcherna märktes det inte men idag när jag vaknade.
S - M - Ä - R - T - A !
Nog om det.

Det jag ska roa mig med resten av kvällen ser ut såhär:

Juice, Yoghurt, No-häfte och hästliniment.

Juice för törsten, Yoghurt för hungern, No-häfte för allmänbildningen och hästliniment för vaden.

Ingen skola för mig imorn så sen kväll idag.

Godnatt på er!



Rallarcupen är avslutad!

Jag som tänkte skriva så mycket om Rallarcupen och diverse hit och dit, innan helgen, men tiden räckte inte till. Skit i vad jag gjorde på torsdag och allt, men på fredag var det dags för Rallarcupen. Bland det roligaste i världen, med andra ord.

Jag spelade både med länslaget där vi tog brons, och med 'mitt' egna lag Kiruna f(lickor)94. Jag väljer att skriva om mitt egna lag. Here we go!

Matcherna vi spelade.

Alta f94 - Kiruna f94 12-17

Kiruna f94 - Landsås f94-1 18-17

Kiruna f94 - Landsås f94-2   13-8

Kiruna f94 - Strömnäs f94   13-16

Vi vann alltså 3/4 matcher. Landsås 1, Strömnäs och Kiruna hade alla 6 poäng var efter alla spelade matcher, därför avgjordes våran finalplats i Strömnäs och Landsås match. Skulle Strömnäs ha vunnit den matchen, skulle vi var i final, men det blev bara bronsmatch för oss, då Landsås vann. Dem vann även guld i hela Rallarcupen (de laget vi vann över med ett poäng). Vi spelade om brons idag.

Mot Alta. Dem vann vi över med 5 mål i första matchen och skulle då möta dem igen. I början av matchen låg de i ledning med några mål -bollar- som jag säger, men vi tog igen det ganska snabbt då Hedda gjorde ganska många mål om jag inte minns fel. Efter ett tag in i matchens andra halvlek, ledde vi med 3 bollar men Alta tog igen det, precis som vi gjort i början. Det stod 13-13 när det var 14 sekunder kvar av matchen, och vi tilldelas en straff då någon i Alta höll armen runt min hals när jag skulle igenom deras försvar. Liza fick ta den. 14 sekunder kvar, och hon måste lägga den för att vi ska vinna tänkte vi. Hon la den. I högra hörnet. Yes! Tillbaka i försvar igen, då det återstår ungefär 10 sekunder av matchen. Alta skjuter ett skott precis innan slutsignalen, Carro - vår målis, räddade den.. trodde vi.. tills bollen får en slags skruv över hennes huvud och sakta åker in i målet.
14-14.
PIIIIIIIIIIIIIIIIIP.
Slutsignalen går och det står lika. Sudden death - plöstlig död - ska avgöra matchen.
Första målet på 5 minuter vinner. Jaha, upp och spela igen. Första målet alltså. Ingen press eller så.
Vi singlar slant om bollen. Alta får välja gubbe eller det andra. De väljer gubbe, och med härlig otur - får de börja med bollen. Dem passar ett tag, men på något vänster får vi bollen igen. Om dem sköt, och Carro räddade vet jag inte, men vi fick bollen och vi var i anfall. Och samma där.. vi såg till att förlora bollen till det andra laget. Spänning!
Alta skjuter.
Ska dem lägga bollen i mål, eller inte? Carro räddar!
Våran boll igen. Snacka om stämning. En nervös sådan.
Vi har bollen, passar runt ett tag mellan spelare, och när jag sedan får bollen av Sofie från vänster ser jag Rebecka, våran linjespelare i ögonen och någonting händer där. Hon spärrar bort en spelare (så att inte spelaren kan få tag i mig) och där. JUST DÄR - är det nu världens lucka för mig att hoppa in och skjuta. Sagt och gjort. Där hoppar jag in och det är nu jag mot målisen. Hon lyfter på sitt vänstra ben och jag skjuter under den. MÅÅÅÅÅÅÅÅL!
Segern blev vår. Vi tog iallafall brons. Det kunde inte bli mer spännande! Lyckliga vart vi efteråt! :)

Nu fattar jag varför det är värt att förlora 1000 matcher. För att man sen, när det väl gäller, vinner man en spännande match.
Just därför!
Och det bästa av allt:
Vi är oslagbara tillsammans, oavsett om vi förlorar!

Kul om ni kommit ända hit i inlägget utan att dö av all text! Läser du den här texten nu har du överlevt. Som vi i Kiruna gör varje dag efter skolan. Överlever kylan. Grattis!


Plus & minus några stycken :) <3

(som börjat, och andra som slutat)








RSS 2.0