Snart far jag.

Har packat färdigt det mesta och snart kommer min pappa och hämtar mig. Då åker vi här hemifrån till min mor och hämtar alla saker, sen tågstationen. Fick ledigt efter lunch idag och hade sovmorgon till 09.45. Därför borde jag egentligen vara pigg och rask som en sockerärta, men nej. Ser fram emot att komma hem från lägret och måsta packa en till väska innan klassen far till Abisko. SÅKLART kommer det bli hur kul som helst i Abisko när vi är tre fnittriga idioter i samma tält. Jag och mina classmates Ita och Rebecca! Hur kul som helst.

Nu ska jag faktiskt krama min kanin farväl sen åka. Ha en riktigt bra helg! Och start på nästa vecka ifall det inte blir mer bloggande! (:

Myspys m. mina finingar förra veckan:



(: Johanna Mikaela :)



Dansardrottningen Ita.

Hejhej!

En torsdag i Augusti.

Vad ska jag skriva här nu då? Klockan börjar rinna över elva och jag borde sova, än en gång, men ändå sitter jag  här och skriver igen. Dagen har vart ganska bra faktiskt. Skolfoto i skolan, vilket inte gick allt för dåligt hoppas jag. Jag tror inte att jag blundade iallafall, så nu var det problemet överstökat. Det blev inte mycket gjort direkt efter skolan men klockan halv fem var det träning. Invigde mina nya skor och Tjoho vad sköna de var! Damerna var bara 4 stycken så vi tränade med dem den sista timmen. Riktigt roligt faktiskt!
Nu såhär in på senkvällen vandrade jag och storebror till storasyster och fikade och umgåddes. Myra-Li var lite förkyld och hade lite feber, så jag försökte att inte få hennes snor på mig eller andas in hennes sjukdomsandedräckt så att jag inte blir sjuk till helgen. Hemma hos Tessa hade hennes kompis Sirpa (med samma namn som min mamma!!) lämnat sina gamla kläder som jag då fick. Hittade 3 jättefina toppar som kommer komma väl till användning och några toppar som jag kan använda då och då. Om inte denna sommar är den sommarn jag fått mest kläder för minst pris så vet jag inte. Jag har minst 20 nya klädesplagg i min garderob som jag skaffat under sommarn. Hur kul är inte de? Jag har knappt slösat ett öre på hälften. DET är sparsamt :)

Imorn blir det ju som sagt läger. 12 timmar tränar jag ihop under denna helg. Jag är nästan aldrig jättepepp för att åka på läger, eftersom att det känns lite jobbigt att fara iväg när man väl får helg och så. Men när jag väl kommer dit, går helgen relativt fort och dagen rullar på när vi har tre-timmars-träningar vissa av dem. Åker iväg med tåget imorn 13.52 och är väl framme vid sex. När jag väl kommer hem på söndag blir det att förbereda sig och packa till fjällturen som klassen och andra 9:an far ut på! Gud så kul! :)

Nej, nu blir det sängen om jag ska orka upp alls imorn. Har sovmorgon till kanske 9, så antingen blir det att fortsätta sova när jag kommer till mamma från pappa, eller så packar jag allt som ska med därifrån redan på morgonen, så är det klart. Vi får väl se.

Lägger ut bilder från saker jag gjort i sommarn nu när jag inte alltid orkar ta med kameran vart jag än går - när jag har så mycket bilder att dela med mig av redan. Ni förstår :)

/ Kräftkväll i Överum \
 

Att äta ett djur med ögon är!!?


INTE gott!

Nattens!


Kiruna

Folk som man råkar få kontakt med via internet, eller via sport eller någonting frågar ju oftast vars man bor. Kiruna säger jag då. Sverigest till ytan största stad och mest snöiga kan jag också tänka mig. Ita skrev här för ett tag sen med någon kille från södra Sverige och vart de bodde kom ju såklart på tal. Kiruna, svarade Ita. Han frågade varför, sa att det suger, att renar går på gatorna och vart man än tittar ser man samer med blåa dräkter. Men inte då. Visst, det suger ibland här..Vinter i 6 månader, snö upp till öronen, lite shopping och dem där sakerna. Visst finns det renar i skogarna här nära, men det finns det ju överallt. Fast det är inte konstigt att folk tror/förknippar Kiruna med renar på gatorna och allt sådant för det finns med i filmer. Om jag inte minns helt fel är det i filmen Stjärnsystrar. Att man ser samer med blåa dräkter vart man än tittar, är ju totalt nollställt. Det finns mycket samer här, säkert vart man än tittar, men inte som bär blåa dräkter 24/7. Vissa högtider och sånt gör väl de mesta samerna. Tror själv faktiskt att jag är någon % same av någon anledning.
Men.. Jag gillar Kiruna och känner inte nu för att flytta iväg härifrån. Här har jag ju min familj, mina vänner och min släkt. Även om man kan tänka sig att flytta till en annan stad eller ett annat land i framtiden är det inte precis som att det är min högsta dröm.
Jag gillar iskall julafton, mycket snö på backen, skoterkörning hur länge som helst och allt. Jag gillar också sommaren här. När det är varmt är det verkligen varmt och här uppskattar man när solen är framme för att det annars är väldigt kallt här. Ja, det var min lilla tanke om Kiruna.


Vinter-Sommar

En helt ypperligt bra dag! :)

Idag har det hänt väldigt mycket! Började dagen på strålande humör faktiskt. Vaknade pigg efter hela 7½ timmars sömn och det gjorde verkligen susen! Har inte sovit i skolan idag alls och inte ens haft tankarna på att sova.

Slutade efter lunch och gick hem för att göra mig iordning för att gå på gymmet med Sanna. Var riktigt skönt att träna. Sprang först 20 minuter som uppvärmning, körde två omgångar med arm-mage-ben-rygg och sen nerjoggning 5 minuter. Kul att gymma med en kompis istället för att hålla på själv och tråka. Eftersom att jag bara 15 år ska jag tydligen inte träna med vikter egentligen, utan mest träna med min egen kropp. Därför tränar jag inte med vikter som det blir tungt att klara av, utan med vikter som jag känner tar på musklerna utan att göra det allt för kämpigt. Vill ju som inte förstöra någonting, vilket man tydligen kan göra ifall man tränar vid tidig ålder.

Efter gymmet skulle jag och pappa direkt och köpa nya handbollsskor till mig så jag gick hem fort. Hann duscha innan pappa kom hem från ärenden och vi åkte till Team Sportia för att hitta mig ett par skor. Pappa tyckte att ett par skor med färgerna gul, blå och rosa var snygga men jag sa nej. Mina första egna handbollsskor var blåa och nu vill jag gärna har lite mer diskreta skor så jag valde färgen vit. Snyggingen på Team Sportia höll med mig så det fick bli de vita skorna. Inte för att han hade någon talan egentligen men. Hihi. Skorna kostade 1295 :- men med 10 % rabatt eller någonting eftersom att vi är medlemmar i Kiruna Handbolls Klubb så de kostade i slutändan 1165. Är det 10 %?

Sen idag har det hänt någonting alldeles, helt fantastiskt roligt, som jag dock inte vill berätta än!Hemlighetsfulla jag! Ybermega, jätteroligt, fantastiskt kul. Åå - jag är så glad! :) Inte för min egen skull faktiskt, utan mest för någon annans! Fick höra nyheten idag när jag stod i duschen och pappa pratade glatt om någonting som händer om ett ganska bra tag, men ändå. Jag tackade nästan Gud för att just de hände just den! :) Jag tror faktiskt att Gud finns! (:

Blir ingen tidig kväll för mig inte men jag ska nog sova bra ändå. Imorn är det skolfoto och vi får hoppas att jag inte är lika söt som i förra. Men vi får väl se. Kanske blir 7:an = Skaplig / 8:an = Mindre skaplig & / 9:an = minst skaplig... Fast egentligen så ids jag nästan inte bry mig. Försöker se fin ut och lyckas jag inte så kan jag ju inte göra någonting åt de. Då kommer de en annan chans i 1-2-3:an. Vi får väl se :)



Visst dom är slitna men ack så älskade! :)


Snygga & sköna! :)

Godnatt!














En kinda deppig dag.

Ganska nedstämd idag faktiskt. Trött och jävlig etcetc. Skriver kanske imorn då. Har varken tid eller lust att sitta här. Äter choklad och lär få tankar över det sen. Är det inte det ena man tänker på, så är det det andra. Tur att man har vänner! :) Nu ska här snart sovas, så att jag vaknar med någorlunda humör imorn. Lite bilder bjuder jag iallafall på! :)




Men av att titta på dessa bilder på mina solar, blir jag lite gladare iallafall <3


Bilder från Överum (:

Första skoldagen :)

Första skoldagen är avklarad och jag är nöjd och glad. Roligt att återse alla fina vänner och det var inte spänt, som det brukar vara i början :) ALLA killar har nu växt om mig! Varför växer killar? Själv är jag 1.56 ostolta centimetrar, inte 158 som jag trodde. Och det är väl ungefär där jag lär vara hela mitt liv! Jag vill inte vara 1.56! Jag vill vara minst 160! Jaja, blv lite deppig när jag såg att min 'lilla' vän Sebastian hade växt om mig. Han som alltid vart kortare!! Men nej, han har ätit spenat 24/7 och blivit längre. Tusan! :(

Annars har dagen vart fin. Efter skolan dansade jag och Ita boogie till Smurfarna. Not. Vi gick till mig och jag bytte byxor. Efterlängtat var det! Vi var hos henne och drack oboy, slogs och sen bestämde vi oss för att gå och bada. Efter badet blev det hampis på Annis - för att inte alls vara onyttiga - sen cyklade vi! Det var det mysigaste på länge. Varsin cykel, lite halvt mörkt ute, och ett roligt samtalsämne! :D Gud har gett Ita lite vett, så vi hade myycket att prata om :) Oja!

Blev en sen kväll vid datan igen, klockan närmar sig halv tolv och jag borde sova! Ska på läger till helgen, och för att orka med de måste jag resten av kvällarna vara i säng innan elva iallafall. Ska då alltså komma hem klockan 21.30 för att hinna blogga, äta, byta om och borsta nötterna innan läggdax! Nu går jag faktiskt i nian och det är viktigt att få bra sömn, för att orka att prestera bra under en hel dag. Lärarna har hjärntvättat mig :(  Men, här ska satsas på bra betyg! - Tills jag ändrar mig nästa vecka när helvettet sätter igång på rikt (!)

- Stackars Sanna, får höra på allt mitt klagande om mig själv ! FÖRLÅT! :D
Och tack :))

 

Ett bra sommarslut :)

En sak som jag älskar när jag sätter mig vid datan är att ha blogglust. Ibland känner man sig bara tvungen att skriva om någonting som man gjort, för att man just gjort de, men nu har jag lust att skriva - även om jag inte har allt för mycket att skriva om.
Men idag har jag vart duktig som få! Fick höra av Johanna och Mikaela att de gärna ville umgås, så jag tänkte att jag gör någonting gott, så vi kan mysa hemma hos mig. Tänkt och gjort. Fram med mjöl, socker, margarin, blåbär och potatismjöl. Vips så blev det blåbärspaj. Vi avnjöt det goda (som jag nästan gjort alldeles själv) vid mitt barbord i rummet med tända ljus, mjölk och vaniljvisp. Gott var de, för man får faktiskt berömma sig själv! :)
Efter ett tag hade jag planer med Ita att hon också skulle komma förbi och äta lite gott. Det blev en hel del dans, skratt och glada miner ikväll. Våran lilla trio, bestående av FYRA personer, har nog roligare än de flesta andra. Ett bra avslut på sommaren så att säga :)


Skolavslutning 07(?) :)

Bästa bloggen :)

Ville bara tipsa om den bästa bloggen i Sverige, enligt mig.

Hejaabbe.com

Fina bilder, fina ord och utan att ta i - säkert världens finaste kille :)

( kan tyvärr inte länka, men kopiera och klistra in - va inte så lata )



Sugen på någonting gott!

Imorgon börjar det underbara, efterlängtade, stress-och-ångesminskade stunderna igen. Jag pratar såklart om skolan. Vilken frid, vilken fröjd, vilken fest! Eller så inte.. Vi får en ny lärare som jag aldrig riktigt fastnat för, det är sista året för att nå sina drömbetyg och ja. Samtidigt som det ska bli hur kul som helst att träffa alla mina fina, fina vänner! Och när det efterlängtade sommarlovet äntligen kommer, kommer jag sitta deprimerad och längta tillbaka till denhär dagen, innan nian började. Jag kommer sitta och tänka att HUR KUNDE JAG INTE tycka att det skulle bli kul att börja skolan? - Bara för att jag kommer sakna min fina klass så mycket. Även om man träffas och inte bryter kontakten, så är det inte samma sak som att gå i den klass man gått i i 10 år. DÅ kommer jag längta tillbaka.
Men nu lever jag här och nu och ser både fram och bak (skämt åsido) emot imorn :)
Nu är jag verkligen suger på någonting gott att äta. Ovanligt för att vara mig, jo tack jag vet.
MEN! Hör och häpna! Äntligen har jag någon att gå med på gymmet! Sanna skaffade gymkort i torsdags, så vi ska väl inviga det lite lätt, med att gå och träna och bada. Hur kul som helst! :) Nu ska här ätas!


Jag älskar randigt :))

Back on track

Hej allihopa!
Äntligen tar jag mig tid och ork att sitta och blogga.
Kom hem i torsdag efter en jädrans trevlig vistelse i Överum med min syster och hennes familj.
-
Barnskrik
Bad
God mat
Shopping
Vykort
Godis
Friidrott
Träning
BIL
Glatt umgänge
Sms

Ja, det är ungefär det som jag fått uppleva, bland mycket annat :)
Mina systerbarn är dom finaste som finns, dock har stora (lilla) Myra ett jädra humör och är i troståldern. Det resulterar i skrik, bråk, gråt och allt som är inräknat i trots. Men min lilla älskling är ändå den finaste i hela världen, när hon - i våran koja - tittar på mig och säger " Du är underbar ". Eller när hon gör alla bus som bara hon kan vara så söt när hon gör :)
Hennes lillebror också. Such a cute little boy :') Nu efter lite mer än en månad på jorden har han fått ett namn. Fast såklart när Tess lyckats få med Calle på namnet, så börjar hon tveka. Typiskt henne! Men, jag tror att det är bestämt nu, annars får jag väl återkomma för vidare information :D


Nog ser han väl nöjd ut? x)


Min lilla Lykke <3




Brother from another mother <3

Sitter här hemma just nu och skriver en massa sms med Sanna. Har inte mycket annat för mig, fast jag egentligen borde göra någonting annat vettigt. Idag har jag vart på biblioteket och lånat tre böcker som jag ska ta med mig när jag åker iväg med syster m. familj :) Flickan Utan Ögon, Hjärtans Fröjd och Den Femte Systern. Vi får väl se hur bra böckerna är. Hjärtans Fröjd är bra än så länge, så långt jag har kommit. Kom att tänka på att inte 3 böcker kommer räcka i 2 veckor, + att en bok nästan är utläst, och jag ska läsa ikväll också :o Jaja, vi får väl se hur det blir med den saken, jag får ta med en mumiebok jag har hemma xD Fast jag har läst den 30 gånger när jag var liten, men aldrig kommit till slutet. Tänkte låna Twilight men jag behöver mer tid än en månad för att läsa ut en tjock, engelsk bok så det får bli en annan gång :)
Annars idag har jag bara packat en del, och(!!!) hör och häpna.. Jar har diskat hos min mamma! Fyy vad duktigt jag blev helt plötsligt. - Och det är nästan till och med kul att diska, så jag ska göra det fler gånger, jag lovar! :)


Vi är tvillingar, bara från olika föräldrar :) <3

- Med de menar jag att vi tänker på samma saker hela tiden och säger helt otippade saker samtidigt :)
 Jag kallade mig ' Sister from another Christer' - Sannas pappa heter Christer, hähä! :D

Lite Kangos :)

Har haft en underbar vistelse i både Saitta och Kangos och det har inte vart tråkigt en enda sekund faktiskt! Jag och mina vänner har vart igång hela tiden och kul har vi haft! :)

 
 


Firade min ankomst, våran återförening, med macka och te! :D


 






Fina kusinerna ;D - Inte mina då men ^^

Vi tog ett dopp på udden vid 12-tiden :) Inte för att vi fick men :D


Varför är du så fin? <3

Och du också? <3

- Mer bilder imorn kanske, måste fa :)

RSS 2.0