äntligen VA? :)

äntligen lite uppdatering tänker ni va? iallafall min syster tänker så. så synd att jag inte har med min kamera hir när jag för en gång skull råkar hamna här denna underbara vecka. jag hade ju tänk sätta in lite bilder från härnösand, inte för att det är några speciella bilder men iallafall. men nu får det bli andra bilder ska bara berätta lite om mitt liv just nu.

under veckan har jag mest tagit det lugnt och verkligen njutit av att inte ha träning var och varannan timme. det har varit så skönt att få ta det lugnt och bara ha träning under våra egna tider. på måndag kom vi hem väldigt tidigt på morgonen, vid 6 tiden så jag la mig och sov tills skolan började. sen passade jag på att vara med ita eftersom att det blivit väldigt lite av henne på senaste tiden. sen var mikaela och johanna förbi ett tag på dagen också.

igår, på tisdag såg ita till att var sjuk och borta från skolan. men inte hindrade det mig från att vara med henne. jag, johanna, mikaela och fanny cyklade på 2 cyklar ner till ica vid raketskolan och köpte ben och jerry´s. sen sprang jag nästan hela vägen hem till ita medans de andra cyklade och där delade jag glassen med ita. 25 kronor var, så himla värt. half baked (y)

idag har jag mestadels vart i skolan och vart riktigt flitig faktiskt. räknat väldigt många tal i matten, så nu har jag bara kvar 2 tal tills planeringen är fixad + en diagnos så har ni mig här. matteräknarjecca, i egen hög person! :) sen har jag hängt med på no:n så himla nice idag. eller ja, jag förstod några frågar iallafall :-D och på engelskan, på tal om flitig, så gjorde jag det mesta man skulle. sen på bilden, ritade jag mycket på en väldigt ful bild och på franskan hängde jag med. jag har vart så dukigt idag. lite beror nog också på att ita inte vart i skolan, jag har lixom inte.. pratat så mycket xD

efter skolan har jag vart med min underbara syster och min únderbara systerdotter. tess kom och hämtade mig och vi åkte och lämnade bilden utanför deras hem och traskade ner till myras dagis för att hämta henne. hon var lite sur och tvär och ville först inte följa med hem men sen så. jag körde vagnen hela vägen hem, visserligen är det ungefär 10 minuters gång kanske, men jag körde iallafall och busade med myriis. hon skrattade gott. väl hemma hos dem så åt vi lasange och efterrätt glass och busade och så vidare. så skulle calle hem från jobbet sen så tess skjutsade hem mig.

nu sitter jag här och tänker på allt kul som kommer hända imorgon. först är det skola, ser faktiskt fram emot det. sen blir det för mig och ita att fara till jämtön där vi ska spendera resten av helgen. sen på lördag åker vi nog in till luleå och shoppar lite. jag ska minst köpa för 400 kronor. det är VÄLDIGT mycket för mig, jag hatar att 'slösa' pengar på mig själv, och får alltid stor ångest någon vecka efteråt för att jag ångrar mig. 3 av 4 saker har jag ångrat mig som jag köpt i luleå när jag vart där de senaste 2 gångerna. 2 randiga fula tröjor och en grå kort ful tröja. pippilinnet är det enda som jag verkligen inte ångrar. men det var också det enda som jag tvekade att köpa innan. jag kanske ska göra så varje gång. när jag inte vill köpa något, ska jag köpa det ändå, för att jag inte kommer ångra mig då. nej jag vet inte. jag kommer nog ångra mig varje gång jag köper någonting nytt, sån är jag nog. jag vet iallafall att jag ska hitta en bh på HM och så ska jag försöka hitta några jeansleggins och en tunika. även om jag kommer bli för snål för att köpa ett par jeans. fy bubblan.


det var den där dagen, där dem var förbi.


min fina myriiis är för underbar för att vara sann :')


- myra -
du är den finaste i hela världen. jag älskar dig mer än något annat! :') <3



min underbara syster, för några många veckor sen. och så lilla bebisen :') <3
 DU ÄR BÄST SYSTER!
JAG ÄLSKAR DIG!

fredagsmorgon :]

fredagsmorgon. känner mig pepp på att åka till härnösand. jag har bara lite halsont. den här helgen ska jag ge 100 % och sen får vi se om jag har lika mycket flow som i sista dm:et. sen blir det att ta det lugnt med handbollen ett tag. blir inte handboll på 2-3 helger tror jag. jag känner att det är ganska så mycket just nu. först var vi i norge förra helgen, sen har jag tränat 1½ timme på tisdag, nästan tre timmar igår och så ska vi åka till härnösand idag. KUL men jobbigt. 11 timmar i buss x)  -  sen är det lite sorgligt att mycket p.g.a. handbollen har jag slutat hinna vara med mina vänner. det är som hem efter skolan, sen på träning, sen på nästa träning sen är man borta helgerna. men som sagt.. nu är detta det sista jag gör förän läger någongång i maj. och vi kommer säkert ha skitkul i härnösand, så.. jag är pepp :)

vaknade nyss med en väldans halsont av att någon någonstans borrade. klockan åtta på morgonen -.- ska bara sitta här vid datan i 8 minuter till, sen ska jag klä på mig, äta någon frukost, göra mackor till bussen och se på tv tills pappa kommer och hämtar mig för att skjutsa mig till sporthallen. vi är framme idag vid ungefär 19-20.00 skulle jag tro. härligt ;D

ha det nu så bra allesammans, så ses vi :-D


saknar redan min älskling :')


och min bästa vän :')

halvtrevlig dag (:

lite roligare inlägg antar jag. jag är inte på såå dåligt humör idag. även fast det är lite ovisshet här och där så mårjag bättre än igår.

idag har jag vart i skolan, lite kul, lite tråkigt. på idrotten klarade jag faktiskt nästan ändå upp till taket på en såndär lian, även om den inte var så lång, så kom jag nästan upp. stolt. had coh cody råkade sannerligen ut för någonting obehagligt. när de skulle ner från taket - dem hängde alltså - så fick dem knuten längst ner på snöret, på ett väldigt obehagligt ställe. cody fick en rejäl smäll, hads var lite mindre ond. och vad vi skrattade! stackarna xD

ja, vad ska jag mer säga om dagen? jag har vart hos min kära farmor och farfaroch sen har jag tränat dubbelpass. alltså med först 92/93 sen med vårat egna lag. såklart var vi bara 6 stycken som tränade på våran egen träning. - och det är inte alls kul. så jobbigt att inte kunna göra de övningar man vill tränga på, men så är det.

imorn blir det att åka till härnösand vid tio så jag kan sitta uppe ganska länge idag och skriva med folk, eftersom att jag kan sova i typ 10 timmar innan vi är framme. det är ingen match på fredag men på lördag. egenavgiften är 500 kronor vilket jag tycker är väldigt dyrt, men pappa.. han betalar. minst 3 matcher. hemresan blir på söndagkväll och ja.. vi är hemma lagom tills skolan börjar så, det blir skola på måndag. fast att jag kommer vara ganska mosig.

nu ska jag snart duscha, fast att jag skriver med massa trevligt folk på msn, så måste jag hoppa i duschen. det känns alltid jobbigt innan.. men, när man väl duschar, gör man det i 40 minuter för att det är så varmt. :)


girlpower i skolan. SÅ mycket power alltså xD igår


pojkarna :) , visserligen igår :p


cody (:


had :) - för några dagar sen :p

inte direkt topphumör

skriver ändå. för att jag inte ska dö av tråkighet, även om detta är minst lika tråkigt just nu. ni får ursäkta mitt toppenhumör men dethär är verkligen inte min vecka alltså. jag är förkyld, kanske feber, har bitit mig i kinden, ont i ögonen och skallen dunkar. imorgon är det skola också, jag som såg fram emot denhär veckan, nu är allt helt förstört. nej, vet ni vad.. här sitter jag och tröstäter chips och glömde min mobil hos ita, annars hade jag kunnat roa mig med att skriva till henne.

mikaela skrev däremot en jätterolig sak på sin blogg. hon skrev att hon letar fakta om marc klee = fattar ni, klee ? xD

nu hette han nog verkligen inte marc men klee var det viktiga. roligt.

ja, imorn är det skola, efter skolan är det fammo & faffa, efter fammo & faffa är det träning, efter träningen är det träning och efter träningen är det sova och packa. jag känner mig ganska sjuk och nere just nu så jag ids egentligen inte spela handboll ihelg. men, jag menar. att åka och spela kommer ju bara göra hela veckan bättre, så jag ska med ändå. om jag nu inte råkar drabbas av feber.. om jag nu inte redan har det.

ja, vad kan jag mer skriva? vart med ralle och ita idag. tittat tv, spelat uno och ja.. haft roligt :)

jag ska nog ta och försöka komma i säng här nu snart.. så jag är pigg och kry och glad och snäll imorgon.


imorgon måste jag föresten, under vårat långa hål mitt under dagen, göra ganska mycket på fammo & faffas lilla present, jag ska ju vara ledig på fredag.. så här måste tas igen. + att jag måste göra om saken till myra. den var lite för trång :s

förlåt att jag smittar av min nerehet på er, det ska jag ju såklart inte göra. men jag varnar er redan nu.. att läs inte detta inlägg, ni kanske också blir förkylda.

värdelöst

blir lite uppdatering dom senaste dagarna. ids inte skriva, har ingenting att skriva om. bara om.. typ. äh, ingenting.

krasslig

vart hos min underbara systerfamilj nu. i och för sig var inte tessa hemma, hon var på någon simgrej, men myra och calle var hemma :) vi busade jag och myra, men hon är sjuk och alldeles snorig så det blev mycket torkande av sånt mellan varven. hon var på toppenhumör förutom allt hostande och snorade (även fast hostande och snorande inte är något humör). vi gjorde en vandrande koja, hon slickade mig i ögat (xD) och vi lekte jaga. det var väl det jag har ägnat mina senaste timmar åt :) - när vi snart skulle åka kom tess hem från badhuset men det hann inte bli mer än ett hej och några ord emellan, sen skulle vi åka.

och här sitter jag nu, kliar mig i näsan och sväljer mitt saliv - men det tar emot. jag har minsann fått halsont. förkylning tror jag att det kan väntas här, men jag hoppas att jag blir bättre till helgen och till torsdag. :)

ja, vet ni allihopa. jag har nästan ingenting mer att skriva här. dagen har för det mesta vart ganska jobbig. jobbiga nyheter, jobbigt humör och jobbiga personer runt omkring mig. hoppas dagen imorn blir mer livfull och trevlig. jag ska nog minsann vara med rasmus :) -

nu ska jag ta och duscha snart, sen städa lite i mitt rum, städa buren till bea sen lägga mig i min sköna säng och somna och förhoppningsvis vakna hur pigg som helst imorn... om jag nu inte slår igång ett andra avenyn avsnitt :)


vandrande koja (:


titta mysälsklingen :) <3 / titta inte mig xD


hittade en bild på henne som jätteliten, så himla söt (:


hittade en bild på mig och min storebror också för länge sen :) 


sen blev vi båda trötta och vilade en stund :)

ja, nu blir det en varm och skön dusch, sen sovtajm.

Utkast: träningen idag ...

träningen idag var inte lika jobbig som jag tyckte att det borde ha vart med mitt humör. jag låg och sov till kvart över 4 då pappa kom och vi åkte iväg mot träningen. det gick väl sådär. jag suddade bort mitt tråkiga humör och blev lite glad, eller iallafall inte sur. vi spelade ganska länge, men det gick som det gick. hade kunnat gå bättre, hade kunnat gå sämre.. ni vet.. sådär '' mm, jo det gick väl.. bra -.- ''. jag skulle visst och träna med dom igen på torsdag sen skulle vi åka på morgonen till härnösand (jag vet inte om det stavas så), resan tar 11 timmar. vi spelar på lördag, har minst tre matcher under helgen.. sen kommer vi hem sent på söndagnatt eller måndag morgon om jag uppfattade det rätt. hejdå hänga med i skolan..

snart ska jag iallafall åka till min syster och hennes familj, tror jag. det ska bli så roligt! :) har inte träffat dem sen hur länge som helst tillbaka i tiden, och tessa hade visst sagt till myra att jag skulle komma och hälsa på på torsdag när jag kom hem från kangos - men hon hade glömt att jag hade träning - så det blev ingenting av det. myris hade gått dagarna innan till hennes mommo, min mamma  "jecca kommer på torsdag, jecca kommer på torsdag :D" - så har jag inte kommit på 5 dagar. stackars älskade lilla barnet. hon saknar mig och jag saknar henne :( - så jag tänkte att jag ska åka dit med min fader och broder och hälsa på lite. duscha ska jag göra sen, man kan mycket riktigt bli väldigt svettig av att busa, skrika och springa i någon timme.. hoppas bara att hon är vaken :)

ja, nu ska vi visst åka. jag återkommer :)


träning


dåligt humör -

jag har egentligen inte lust för någonting just nu. ingenting, verkligen ingenting. förutom att jag hade velat träffa min syster och systerdotter här idag för att det var överdrivet länge sen vi sågs sist, men så blir det antagligen inte. jag fick veta idag att jag visst hade blivit inbjuden till 93:ornas träning.. eftersom att jag kanske skulle med till härnösand till helgen.. inte för att jag vet om någon har frågat eller så. jag var iallafall inställd på att hinna umgås med min tess & myra-li men det hinns nog inte idag. jag är inte på sådär jättebra humör just nu, vilket resulterar i att jag inte ids skriva här mer.

måste bara ursäkta mig själv att jag har skrivit bokrecenssion här hela tiden, det stavades visst med ett s. förlåt mig så mycket. - nu ska jag sätta mig framför tv:n med en glassburk i handen, vänta på att klockan blir 4 då topmodel säkert börjar och jag åker till träningen på sporthallen. inte att det inte är kul och träna, men jag var inte inställd på det idag. men 1½ timme i mitt liv kan jag väl göra någonting oinställt. :) - glada miner nu.. hej

nnnorge i bilder - och ord :)


liza, that sexy thing ^^ xD


hedda, samma med henne :D


mig och mamma <3 (:


ja, första dagen var väl dessa bilder. vi vann en match av en. - sen sov vi :)


andra dagen började med att jag och hedda gick på toa.

sen efter att vi hade vunnit en match &  förlorat en..







så lekte vi på klätterväggen.


rebecka - liza - maggan


liza - maggan


mina, bruna händeR..?


tilda fixar mitt hår xD


95:orna (:


mina.. handbollsben..



vi spelade mycket kort. obama & obama...


mycket..


på väg hem, stackars norrmän..


liza, bussen


hedda - jessica , bussen


här hade vi kanske åkt en halvitmme


här var kanske tio minuter innan vi var framme.

vi förlorade en viktig match med 1 boll , och vi ledde hela den matchen. man ville dö för stunden.. och ja. annars hade vi nog vart i final, tror jag att lasse sa.. irriterande. det var allt (: - men vi har iallafall haft dödligt roligt :)

kangos - i bilder :)


bussresan till junis gick bra. på sista bussen var jag ensam hela vägen från vittangi till junis. problemet låg inte i bussresan, utan problemet var att komma därifrån. ita hade glömt bort tiden och kollade på blue water high' istället. ringde mig när jag suttit och väntat i junis i kanske 10-20 minuter, och sen kom dom efter kanske en kvart. men jag hade inte tråkigt. jag hjulade' inne i vänrummet och ja, pratade in en film som vi senare kollade på kvällen..


sanna och dennis :)


nästa dag var det utedag.


systrarna var pepp.


rocky ute på sjön. att jag är bra på att fota ^^


dennis och jag :)


sanna och hennes tunika'. xD


bästis.


hojja, puckon! xD


världensfinasteögon.se


världensfinasteöga.se


renar typ 5 meter ifrån oss när vi skulle iväg ut med skotern. jag var rädd. sanna var livrädd.


fin bild! -


fin bild! -

och fotografen är såklart..




hemmåt.


sötpojken på väg hem :) - och i kangos var det naturligvis så trevlig som den bara kunde bli. SÅKLART.

ingenting alls :)

jag måste komma ihåg att skriva om vilken ska bort sen.. jag har hittils bara fått EN som gissat på vilken som ska bort... vilka vänner man har, vilka läsare.

jag har inte kameran med mig idag nu när jag skriver så jag kan ju säga så att bilder från kangos och från norge, vi åker ju imorn, kommer in nästa vecka någon gång :) jag har ingenting att skriva här ungefär. imorn blir det bara att stiga upp vid 9/10 och packa mina saker till resan. göra klart bokrecenssionen också, även om det bara är EN fråga kvar på VG/MVGfrågorna och sen färdigställa allt på datan, jag ska nog allt hinna. om inte imorn, så på söndag när vi kommer hem.

nu har jag ingenting mer att säga. ingenting alls. bildrace på världens finaste vän :)











visst är hon världens finaste :) - bbästavännen (:

Velar och tVelar

jag sitter här och tvekar om jag ska åka till kangos eller inte. jag vill, men vill ändå inte. jag vill inte för att jag är lite av en mes och hatar att åka buss själv, men å andra sidan så kommer jag ju komma fram till kangos på något sätt. även om jag blir kvar i vittangi, eller om jag åker ända till pajala.. då kommer ju kallingarna och hämtar mig, med iallafall. jag hatar paniken som man får av att inte veta vart man ska, om man har hoppat på fel buss, eller om bussen är två minuter för sen, så tror man att man har missat den. - men jag tror mer bestämt att jag åker.. tror.. jag hoppar på bussen i stan och säger ' jag ska till junis '. då ska tydligen busschaffisen ge mig en biljett och jag frågar om det är bussbyte i vittangi, säger han 'ja' så hoppar jag av i vittangi och åker med en buss där det står antingen junis eller pajala.. lätt som en plätt. väl inne i den bussen frågar jag bara ' visst går denhär bussen till junis'. ja säger bussisen få och jag åker till junis. om det ändå ska bli lite lättare, så säger bussisen 'nej' på min fråga om det är bussbyte i vittangi. då behöver jag bara sitta och coola av mig tills jag ser att jag är i junis. jag vet inte varför jag förstorar allt. jag är ju trots allt 15 och ska bara iväg några mil. annat hade de vart om jag var tvungen att flyga ensam från arlanda till typ gävle som mikaela. nej herregud - det hade vart att vara orolig.

så som sagt tror jag att jag åker till kangos.. jag har ju mun att fråga, jag frågar ju som bara om bussen går dit jag ska osv. jag kommer inte på någonting att skriva.

jo vi hade tjejkväll igår. jag, johanna & mikaela. jag har inte tid att skriva så mycket om det nu, men jag berättar lite kort. mot kvällen så började de dra ihop sig till att möta j & m och jag mötte dem. på konsum gick vi först för att köpa chips, läsk och mat - för ingen av dem hade ätit igår, jag åt inte, jag var mätt. vi var hos mikkis fammo & faffa och hade mycket trevligt. när klockan närmade sig tio gick vi på konsum igen och köpte lite saker. jag bestämde mig för att sova hemma för att kunna stiga upp vid 9 idag. men flickorna följde med mig hem och stannade till ungefär halv ett sen gick de hem till hennes farföräldrar igen. toppenkväll kan man nog kalla det :-D (y)


äta chips




lite misslyckad bild på 'alla tre' ;>


hemma hos min mor :)

nu bär det nog av till kangos om några timmar, ingen blogg på två dagar då ungefär. =) tur för er.

GLAD!

jag är så glad idag. jag ler hela tiden. inte konstigt egentligen, våren är ju här! verkligen, på rikt. hur skönt som helst. snart är det sommar!! jag gick från mamma hit till pappa ganska nyligt och shit vad fint väder. även fast det blåste och var lite blött överallt så var det så härligt, jag tog till och med en omväg hit för att få gå längre. jag hade kunnat gå till schweiz, lätt! av härligt väder får man härliga tankar och ett härligt humör. hela livet är ju härligt just nu! har fotat en hel del denna underbara dag, i love life! :-D

någonting som inte heller gör dagen mindre bra är att mikaela skrev ett sms till mig och frågade om jag ville vara med henne och johanna idag.. och sova hos hennes fammo och faffa, i deras lägenhet alltså, inte MED - BREDVID hennes fammo och faffa xD hehe.. såklart att jag vill! bara att jag nog ska till kangos imorn och bussen härifrån går vid sju på morgonen och en vid 2 på dagen.. jag får ont i magen bara jag tänker på det, att kliva på en buss, av den och sen på en annan.. och komma till junis. herregud, jag kommer stanna i vittangi, om jag ens kommer dit.. men, det är säkert fint väder imorn, så det gör ingenting om jag råkar hamna fel.. då får jag ju gå till kangos istället, how nice! :D

jag är inte ens sur över att jag måste göra min bokrecenssion sen, jag är bara glad. tänkte nyss på den och kom på mig själv när jag tänkte 'det kan ju till och med bli kul att göra recenssionen.. ' NÄÄ? tänka så om sitt eget arbete, fyfan! xD

nä, vad har jag mer att skriva, ingenting.. jag är bara glad helt enkelt :)








nu kära vänner, hör och häpna. jag fick fnatt av vädret och gjorde lunch-frukost och satte mig ute på balkongen på en säng ,som är där tills vi för den på tippen, och åt i lugnan ro. herregud - i love life! xD




alla gräsmattor här vid oss är nästan helt tinade :)

föresten så älskar jag kiruna. visst, man blir jätteless på vintern efter typ januari/februari, men ändå så är allt så jäkla bra här. när det är vinter, precis innan julafton har vi hur mycket mysig snö som helst och man bara älskar snön då. när det blir vår, är det mysigt för att man vet att den efterlängtade sommarn kommer snart. när det är sommar uppskattar man varenda liten solstråle, för att man är van att det är vinter ett halvår och sen när hösten kommer, är man glad igen när det börjar bli kallt, då vet man att snart är det jul. hela året är i princip bra hela tiden. när det är vinter, är det verkligen vinter. -30++ ibland. när det är sommar, är det verkligen sommar. +30++ ibland. vår och höst är där emellan. tänk va vi har det bra här uppe i kiruna som verkligen får uppleva vinter. till skillnad från södrasverige. vinter för dom är 1 dm snö på backen och regn. lycko oss! :)

21.57 - söndag

jag fattar inte varför jag bloggar så mycket? det är som en drog nästan, det är så himla kul. för mig alltså, att skriva.. kanske inte för er. alltså att läsa. x) jag har ursäktat mig mycket den senaste tiden.. varför gör jag det egentligen? det är ju min blogg, mina val, mina regler.. nä, nu får jag sluta ursäkta mig!

här sitter jag nu, en timme senare ungefär och skriver igen. jag har gjort klart hela G-uppgiften på recenssionen och det känns väldigt bra. har en liten del kvar bara, någonting om genren sen hoppar jag över till VG/MVGö-uppgifterna. det känns bra nu, har kommit en bra bit på vägen och nu är det bara kvar att reflektera kring romanens budskap, skriva en mer ingående skildring av huvudpersoner och bipersoner och att skriva en mer ingående skildring om spårket. jag fattar inte den sista om spårket, det står ingen förklaring efter. jag får ta hjälp av min mamma.

en till dålig vana som jag kom på att jag hade efter att ha läst calle shulmans blogg var att jag aldrig låser dörren när jag gör behov hemma hos pappa. det blir som bara att jag drar igen dörren så sitter jag där, är färdig, torkar händerna och går ut. jag har inte tänk på det så innan, men jag kom på det idag. så hos pappa borde vi ha en såndär dörr som det lyser när det är upptaget och annars så är det bara vanligt. eller som jag ser på en bild nu, det lyser grönt hela tiden, förutom när det är upptaget.. då lyser det rött. fast det skulle bli irriterande i längden.. då är det första bättre.



det kanske inte blir någon kangos för mig. jag orkar i varje fall inte åka imorgon och om jag åker iväg på tisdag så hinner jag bara vara där två dagar. och sen var det inte helt säkert att det blir att åka hem på torsdag, det kunde bli fredag också. och jag MÅSTE vara hemma på tordag, INNAN sju på kvällen. så vi får se.. ita skulle ringa för mer ingående information sen. hade vart skoj att åka dit och nu när jag gjort klart G-uppgiften i arbetet känns det mycket mer lugnt.

jag funderar på att ta någonting att äta (som kvällsmat, inte för skojskull) och sen gå och ta en dusch, en lång och varm dusch - sen traska till mamma. eller så duschar jag där, vi får se.

på tal om böcker och bokrecenssioner och sånt så ska jag bara säga att jag är väldigt sugen på att börja läsa en ny bok. men bibblo öppnar inte förän tisdag och ifall jag åker till kangos då, hinner jag kanske inte låna. äver fast jag hade kunnat låna en bok innan 14.00 på dagen, så kanske det inte är så bra att läsa en bok och recensera en annan. jag får ta och låna böcker efter lovet när recenssionen ska vara inne. 3 böcker jag hade velat tipsa om utan att ha läst är : 1. Janis den magnifika, verkar skitbra! 2. Tillsammans. 3. Tillsammans - andra boken. dom sistnämnda är serieböcker och det skulle även komma ut en trea ifall det inte redan gjort de. utifrån baksidetexter verkar de okejbra, så jag ska söka efter dem på bibblo. men först janis, som jag antar att bibblo har. på internet står det att de är den mest omtalade boken
sen den kom ut.. även om det kanske står så om alla böcker, men iallafall =)

nu, macka och oboy =D


för att påminna er ;D

det hette visst påskdagen, sedär! ;)

har haft en strålande dag med min stjärna till systerdotter och vi har nästan bara haft kul.

när jag kom till dem vid, ja vad kan klockan ha vart - två ? så var hon på toppenhumör och asgarvade när hon skrek och jag låtsades ramla. vid tretiden gick tessa och carl ner till källaren för att börja rensa och jag stannade med myriis. just då lekte vi med hennes matleksaker - lagade låtsasmat, låtsasdiskade och låtsasåt, ni vet :) hon var så lugn hela tiden. sen skulle vi leka med kassaapparaten och helt plötsligt skulle hon på pottan. hon gjorde bara nummer ett som tur var, men sen började den svåra kampen med att få henne att sätta på sig blöjan. hon ville såklart inte men till slut mutade jag henne och sa att hon visar hur duktig hon är så får hon en godis. där satt den. blöjan var på direkt och hon sprang till skafferiet för en godis. så var det problemet ur världen.. vi tittade också 'sveriges smartaste barn'. när vi precis hade gått för att vila i tess & carls stora säng, kommer morbror, moffa och mommo dit. (myras, inte mina då. min bror, pappa och mamma). så då blev det inge vila, då skulle hon klippa naglarna med mommo. jag gick och la mig på soffan och kollade dem sista minuterna i 'hanna med h' som jag tjuvtittat på lite i smyg när jag och myra lekte. efter att hon klippt naglarna kom hon bara springande och sa '' titta '' sen hoppade hon upp i min famn och la sig, och somnade. AND I LOVE IT! jag älskar när hon somnar när hon är med mig, det är så mysigt. senast hon somnade i min famn måste vart för ett år sen nästan. när hon var liten var jag king på att söva henne, men nu blir det mest bus av det hela. men inte idag, hon la sig bara, jag killade henne på ryggen och sen somnade hon :') myyyyS!

sen har jag ätit en massa mat därborta men nu ska jag snart ta tag och börja med min recenssion om 'en liten chock'. blä!

föresten har jag hållt mig från att småäta hela tiden idag. det enda var typ hundra kakor som pappa tog med sig och några godisar. sen har det bara vart frukost och middag då. jag är duktig!


här skulle vi diska, hon gick runt och sjöng - diska hela dagen, diska hela dagen. :') <3








här somnade hon i min famn :) hjärtat -v


och här vaknade hon. fast då låg hon i mitt knä eftersom att jag fick sätta mig upp efter ett tag, min nacke höll p åatt gå av.

nu har jag börjat med recenssionen men suddade bort allt jag skrev, efter att ha läst en liten recenssion om den på internet. där fick jag lite insperation som kan leda till bättre ordval och mer beskrivning. jag skrev tillexempel att han började gymnasiet, så var det inte.. tydligen. han började bara ett nytt gymnasie och var inne på sista året. se där! jag hade glömt.

nu ska jag forstätta. ( http://swedish-speedtest.10-fast-fingers.com/ ) -> om ni har trist och vill testa eran fingerfärdighet :]

dagen efter påskafton.. (?)

Jag skriver om så mycket olika i varje inlägg.. Vilket gör det svårt att komma på en bra rubrik..
Hej alltihopa. Någonting roligt jag kom att tänka på var att nu under dessa lovdagar har jag gjort ungefär 1000 inlägg per dag. Vilket resulterar i att Sanna,Ita & Tilda kommer få ha ungefär jättemånga inlägg att läsa när de kommer hem från sina vistelser i sina stugor. Mohahaha!

Idag blir det att krympa min magsäck och bara äta det absolut nödvändiga, inte en massa mat bara för att det känns gott. Nejnej, jag ska krympa den så att jag inte blir hungrig (även om det inte är hungern som gör att jag äter) mer än vid middag och kvällsmat. Jag började dagen med att äta en Billys. Jag blev inte mätt men jag ska hålla mig till middagen.

Det var min syster som ringde och väckte mig vid halv tolv idag och hon undrade om jag kunde vara barnvakt till myriis ett tag medans dom rensar källaren, och det är ju klart att jag vill. Så det blir dagens planer + att börja med bokrecenssionen, jag måste!

Ita ringde mig för ett tag sen och tjatade om att jag ska komma till Kangos. Det är ju självklart att jag vill dit, SJÄLKLART! Men sen är det också så att det finns några skor som klämmer. 1. Jag hatar att åka buss själv + byta uss. 2. Jag har inte pengar som jag vill slösa, eftersom att jag resan slösat en 100lapp till ingenting och jag är en sparanissa. 3. Bokrecenssionen ska vara klar efter lovet och jag åker iväg till Norge på fredag, så jag kan inte plugga under helgen och de leder till att jag måste göra klart den under veckan - när jag är i Kangos..Lycka till! - och att jag måste ha dator till det.. 5. Jag tror inte det finns någon annan anledning.

Anledningar för att åka dit: 1. Det är jättekul! 2. Min 'andra familj' är där. 3. Uteliv, here i come! 4. Vi gör alltid en massa bajsigt roliga saker. 5. Jag får inte ångest över att jag inte gjort någonting på hela lovet.

Under samtalet med Ita hörde jag Daniel i bakgrunden.. '' Säg åt Jecca att hon MÅSTE komma hit''. Vet ni hur kul det är att höra det av honom.. Man förstår ju som att Sanna och Ita vill (xD) eftersom att vi går så bra ihop.. Men det är så roligt när Daniel också vill, eftersom att vi också går jättebra ihop - och ja.. Hur ofta brukar någon annans lillebror be er komma till deras stuga? Va - va ? ;)

Ni märker att jag försöker skriva med stor bokstav hela tiden va? Som Johana försökte. Jag förstår varför hon slutade, det är svinsansträngande.


bus resten av dagen då! :) <3


påskaftonkvällen

jag har en massa, massa att skriva om som rör sig i mina tankar just nu.

jag kan börja med att det är så orättvist att vi tjejer - och killar, men framför allt tjejer - måste vara rädda när vi ska gå ute på kvällarna. att vi måste vända oss och titta bak då och då för att veta att vi är ensamma på stigen, att ingen följer efter oss. vi måste gå så långt bort från vägen in mot kanten av trottoaren så att det är mindre chans att någon från en bil ska kunna slita tag i oss och dra in oss i en bil och våldta oss eller vad som helst. att vi ska behöva vara rädda när vi går ensamma hem från en kompis på kvällen när det är mörkt. att vi ens ska behöva tänka tanken att 'om någon skulle slita tag i mig nu här upp för backen, då tar jag...'. det är så orättvist och äckligt. jag fattar inte. vart fan är samhället på väg? en tjej blev våldtagen hit, nästan dit, en igår, en idag, en förra månaden, en för två månader sen. rädd - kanske man kan sammafatta hela skiten med. usch! jag tycker iallafall att det är obekvämt att gå ute själv.. är jag ensam om de? =/

innan jag nu gick själv hem har jag vart med mina kära vän johanna. vi möttes vid hjampis och gick därifrån hem till min mamma. saker som hände där emellan var väl bara att vi tog kort som tusan och att vi tittade tv, var på statoil och pratade en massa - såklart! :) vi har haft det riktigt mys och ja.. vi umgås säkert någon annan dag här i veckan, om kanske inte imorgon (?) :-D

någonting annat jag måste ta upp här är att när jag går hem till pappa på kvällarna och tar ''den stora vägen'' så går man förbi ett mörkt hus där det aldrig är tänt på kvällar. där iallafall känner jag mig VÄLDIGT iakttagen pga av olika skäl och det är så obekvämt. jag hatar att ha den där känslan att någon tittar på en och så börjar man frysa. usch för att känna sig iakttagen - jessica dissar ^

jag fick dedär med dissa från fridatidningen (eller någon annan tidning, men jag kom att tänka på fridatidningen) som ligger på min säng som är halvt genomläst. när jag bläddrade i den idag insåg jag att jag bara läst det som verkade intressant för stunden, så det blir att läsa färdigt den om jag har ork sen när jag går och lägger mig. så har jag kvar  min nya veckorevyn också, som jag också bara läst det intressanta i - så jag har det ointressanta kvar. toppen!

och, någonting mer som ni måste tycka är så intresserande om mig är att jag är helt uppblåst i magen. känns sådär obekvämt och tjockt. jag har ätit för mycket. för mycket av allt. taccos, hampis, dricka, köttsoppa, ostbågar, kexchoklad, chips.. hm.. kakor, mer läsk, påskskinka. Jo det är faktiskt sant, allt detdär har jag hunnit trycka i mig på en och samma dag. + tre mackor på morgonen. jag fattar inte hur så mycket kan få plats i mig! ;o - imorgon blir det andra bullar. jag ska försöka att bara äta måltider som det brukar kallas. frukost, lunch som aldrig är annat än mackor/yoghurt/oboy på loven, middag och kvällsmat. lycka till.. -__-

just nu sitter jag här med min ballongmage och funderar på att gå på toa. inte för nummer ett, och inte för nummer två - utan för att bosta mina tänder. det har jag blivit så dålig på! på kvällarna brukar jag känna mig så trött vilket leder till att jag borstar på mornarna. men idag, icke sa nicke. i bilen på väg till saitta kom jag på mig själv.. jag hade inte borstat mina nötter. nu händer det inte ofta att jag glömmer. jag kommer ju givetvis ihåg att borsta tänderna när det är skoldag - och under skoldagar borstar jag även på kvällarna mer. nästan alltid. men just på loven är jag dålig på de. jag ska bättra mig!


jo, jag har gått upp vi vikt :S


inte.

men jag har världens roligaste spegel, man blir chockad när man råkar ställa sig i mitten och är några centimeter bredare :-)


bus!


vi fotade en hel del :)


jag beskrev johanna som 'snygg' på denhär bilden.. hon sa 'söt' om mig. jag ser ut som en fisk.


fina du! -v


¨^_^¨


du lyser upp min daG! :)


och jag kommer alltid att finnas där för dig! -v

+ att jag fick ett nytt ämne att skriva om här. särskrivning är det jobbigaste jag vet. jag vet att jag själv kan råka trycka mellanslag eller annat mellan orden i ett sammansatt ord, men jag tror inte det händer ofta. jag hatar att läsa bloggar som alltid har med någon sär skriven mening. jag förstår att kanske inte folk vet att semster resan är ett samman satt ord, inte heller mjukis dressen eller choklad kakan. Åh vad det är jobbigt. läs detta med en gnutta ironi. jag menar inte att det är fel på folk som inte kan stava till chokladkakan eller bara inte vet att de stavas ihop - men jag menar att det är jobbigt att läsa först choklad - sen kakan.


så fel..


såå fel..

nä. nu räcker det för idag.

dille, hampis, design och johanna

som ni alla ser har jag gjort om ganska mycket på min design. jag vet inte säkert om jag ska ha kvar det, men tills vidare får det se ut som det gör. jag kunde inte sätta dit min gamla header som jag annars hade gjort till vidare, men eftersom att jag inte kunde så får jag ta hjälp av någon till det sen. jag gjorde precis som johanna sagt att jag ska göra, men det funkade inte.

jag har fått en liten dille om mitt hår. jag ska vänta tills efter sommaren att klippa de, förutom toppning och sen ska jag göra någonting drastiskt. vad jag ska göra får ni inte veta men jag hoppas att jag inte har ändrat mig tills efter sommaren. jag vill ha långt hår för att själva grejen blir snyggare då, men om jag kommer hålla mig utan att klippa kort under sommaren får vi se.

idag har jag då vaknat klockan sex och åkte mot saitta efter en timme. jag, pappa, faffa och kjell åkte. när vi kom fram var jag så trött fast att jag hade sovit ett tag så jag la mig i baksätet och somnade på störten. anledningen till varför vi åkte dit var för att pappa skulle skotta bort snön från taket, faffa tror att det kan gå sönder annars, om det blir allt för mycket och allt för tugnt - jo tjena! men jag sov iallafall hela tiden när pappa skottade, annars hade jag såklart följt med upp på taget och sedan hoppat därifrån och tagit kort, men det får jag väl göra nästa vinter. när pappa var klar med taket åkte vi till tre tallar - byns samlinggsplats där pimpeltävlingen hålls varje år. vi var där typ 1-2 timmar innan själva tävlingen började så vi satt bara och pratade med släktingar (inte jag, men pappa) och köpte hamburgare. kanske mest känt som världens godaste hampisar. förutom empes ostisar, faktiskt. sen åkte vi hem igen. han tyvärr inte träffa tilda eftersom att hon skulle dit först precis innan tävlingen började och vi åkte ett tag innan.

kom hem från bynen för ganska länge sen och har vart hos fammo sen dess. ätit köttsoppa, tittat tv, sovit. nu sitter jag här och funderar vad jag ska göra härnäst. jag är nästintill uttråkad och glömde att ta mallen om bokrecenssionen hit till pappa, annars hade jag börjat med den (tänker jag nu för att jag inte har den här). ja, vad ska jag ta mig till? jag orkar heller inte vara med någon för att då måste jag duscha innan för att mitt hår har blivit fettigt av allt pillande under bilresan till stugan.. känns ganska jobbigt så jag skiter i det, än så länge.


sysselsättning.se


pappa skottar, missaade att fota när han hoppade.





mummsss fillibabbbba ^^



det var allt för nu.. jag ska tjocka lite mer mat, sen vara med johanna :)


vilken ska bort ? :)

om man säger såhär : här kommer ett till ganska onödigt inlägg egentligen, men med brist på annat och ett litet sug att blogga så gör jag det ändå.

sitter just nu här och ojar mig över att jag inte tog med min nya veckorevyn hit till pappa för att läsa. ingen rolig är inne på msn, ingen rolig blogg att läsa och absolut ingenting roligt någon annanstans heller. därför hade min nya tidning med elin kling på framsidan suttit fint nu. jag som blev så sugen på att läsa.. stackars, stackars mig.

vistelsen med johanna idag var riktigt trevlig men jag har dock glömt att fota någonting alls.. konstigt. en timme efter mitt tacoätande gick vi upp till empes och jag köpte en 45 grams hamburgare med extra ost. vi pallrade oss hem till mamma för att sätta oss framför tv:n med underhållsprogrammet talang som planer. jag åt upp min burgare utan några alls problem som tex. mätthet, spyless osv. den bara slank ner, även om det tog kanske tio minuter för att jag njöt, men ändå. matsmälltning is the shit! :)

satt här nyss och läste - om jag får kalla det - helt värdelösa bloggar. värdelösare än min till och med. jag skriver iallafall om någonting utöver min outfit och utöver bilder på bara mig själv. blä. det är så jobbigt med modebloggar. alla ser exakt likadana ut och man kan inte skilja egoina från gizmolina eller lily från mini och vad alla nu heter. inte för att de egentligen har med mig att göra, men det kom upp här ändå.

imorgon vet jag inte om det blir kangos. jag är lite tveksam. är inte så pepp på att åka dit och sen veta att jag kommer hem och har 3 dagar på mig att göra 2 arbeten.. och därför kanske det blir att stanna hemma, pga av skolan. - på ett lov. sen är jag heller inte så pepp på att åka hem med itas mammas mamma och pappa. det känns som lite.. jag hittar inte ordet.. men ja, ni vet. lite... skrämmande.. jag kan ju inte deras språk, även om jag känner dem och så, men.. ja ni vet. men det är nog mest dedär med skolan som förstör. jag har inte börjat med bokgrejen och inte heller om landet. + att jag kom på att jag inte ens kan göra de nu, för mitt land är ju i skolan ? :O vad ska jag göra nu? hjälp... det blir att säga på måndag att jag glömt det hemma, sen sitta och plugga och göra det klart till tisdag nästa vecka. men bokrecenssionen måste vara klar till nästa vecka. jag hatar skolan! verkligen! alla skolarbeten! verkligen!

nu sjönk humöret ännu mer så jag ska sluta att skriva här och istället gå och ta någonting att äta (fast att jag verkligen, verkligen inte är hungrig, men för att jag inte kan sluta äta) och lägga mig bredvid min fina kanin ett tag och mysa. :) saitta imorgon på morgonen.. antagligen inge kangos.. om jag inte ändrar mig under natten. vi hörs


förra numret.. jag vill ha min nya!


ändå hade livet vart för härlig att åka till kangos och leva skogsmulle :)


svara nu! :D - svaret får ni efter påsken :D , om alla svarar xD


två av fransmännen på bussen, som jag skrev om i kebneinlägget ;) - ( om jag minns rätt)


och en bild på mig och (ida)johanna (xD) då =)


hittade världens finaste bild på myra-li på min fars dokument :)


samma här! var tvnugen att lägga in <3


och så saknar jag tilda.. pimpeltävling i stugan imorn så! (y)


och så en bild på min finfina syster och jag :) <3

nä nu får det räcka för idag.. det blev lite mer än väntat, men så är det. ett tag till på datan, eftersom att det kom in någon trevlig människa på msn. hej

mätt som en propp

det är vad jag är. taccos står det på menyn och jag är inte direkt hungrig om man säger så. klockan är 18.51 och jag sitter här mätt som en propp. om ca en timme börjar talang och planerna var att kolla på den med johanna och käka någonting gott från empes och så ska de bli också. bara att jag är dödligt mätt nu och tror itne att jag hinner bli speciellt hungrig innan talang men n ostburgare går nog ner. nej, jag äter inte mycket alls - tur att jag har bra matsmältning eller någonting - så att det inte stannar kvar så länge. vem vet, jag kanske är hungrig igen vid halv åtta. man får hoppas! :)

det känns så fint nu, att jag och johanna är så bra vänner igen. det var två år sen vi satt och kollade talang efter ett annisbesök och det var säkert två år sen vi pratade som vi gör idag och har det så kul som vi har idag. emellanåt har det vart jobbigt och tillgjort, men nu är det bara så jäkla bra! första långfredagen på länge som inte är så lång :-)

jag ska nog ta och ringa ett samtal till johanna och fråga om kvällens planer lite närmare.

imorn blir det saitta tidigt på morgonen, sedan kangos på eftermiddagen. jag tror det iallafall! :-) beroende på vad bussresan hem kostar och allt sånt. sen måste ita också få åka hem där ifrån för att jag ska vela åka dit. jag vill som itne åka buss själv hem, och jag vill nog inte åka med anki och hennes föräldrar - jag förstår inte ett ord någon av dem säger, finska ni vet. heja mig på den fronten!

nä, nu blir det johanna på denna korta fredagkväll.


kortfredag (:

igår hade jag många läsare för att vara mig, vilket är ganska konstigt. jag tror inte att tilda läser under påsk, sanna gör någ inte heller det, inte ita heller och kanske inte mikaela eftersom att hon är i gävle.. bara johanna då. vilka är ni andra ? :O :D

långfredag. inte så värst lång idag tror jag. jag vaknade halv ett och är pigg och rask. planera för idag är nog att vara med johanna, som också är hemma från saitta för en gång skull under påsken, vilket sammanträffande. vi har väl pratat om att gå på annis (fast att de är stängt) sen kolla talang, som under den gamla goda tiden :) annars idag ska vi äta taccos hemma, vilket gör att jag ska vara hemma själv på kvällen ett tag och mysa. sen MÅSTE jag städa kaninburen idag, och kanske dammsuga.. duscha är också ett måste om jag ska gå utanför dörren idag. sen har jag inte så många fler måsten.


påsken för 2 år sen, 4 april 2007 :) <3 , me love you


6 april 2007 :) - nej, inte var hon liten inte - min älskling (: <3


förra påsken :) <3


påsk 09 :] hjärtis <3

nej hörni, nu ska jag faktiskt ta och skriva med johanna lite, sen göra mig iordning denna härliga dag :)

4 inlägget?

4 inlägget idag skulle jag tro. jag har inte mycket annat att göra just nu än att just blogga. har spenderat dagen på ett ganska vanligt sätt som jag inte orkar ta upp här eftersom att det inte intresserar en enda av er. jag är bara förbövelens trött och jag känner att jag måste göra min bokrecenssion snart. men också känner jag att jag inte vill göra den om ''en liten chock'' eftersom att jag inte fattar själva boken, slutet, början och framför allt inte mitten eftersom att boken slutar konstigt. jag hade velat läsa 'junis den magnifika' och göra en recenssion om den, men jag har inte lånat den än, och om en bibblo har den, öppnar dem först på tisdag och då har jag tre dagar på mig att läsa ut den OCH göra recenssion eftersom att jag åker till norge på helgen och spelar - kanske inte en så lyckad plan då alltså ? därför får jag börja göra en recenssion om 'en liten chock' på måndag eller tisdag nästa vecka, eftersom att jag ska chilla nu under själva påsken hade jag tänkt. om det inte blir så att jag har väldigt tråkigt och börjar med den bara sådär. sen har jag ju också kvar soarbetet om ett annat land än grekland att göra. jag vet inte om jag ids satsa på mvg på den, jag fick bara g på no:n så jag är inte så pepp på att plugga, nu är jag less. inte för att jag ska förvänta mig mer på no:n eftersom att jag läste igenom det EN gång kvällen innan, men iallafall.. första g:et på hela terminen, förutom i matte, mitt favoritämne. not!

jag tänkte egentligen verkligen inte skriva om detta här, men i brist på annat så. ska bara säga att jag & jeppe och tess och carl kollade film hos dem nyss. 'burn after reading' eller nåt liknande. för ovanlighetens skull somnade jag igen och kan därför inte säga om filmen var bra eller dålig. jag tittade en timme, sen somnade jag när det var ungefär 25 minuter kvar kanske.. då kändes det ganska onödigt att jag ens började titta, istället för att sova den timmen, eftersom att jag var väldigt trött. men ostburgaren innan filmen var väldigt god och jag har kommit fram till att luffarskrov är jäkligt gott!

imorgon har jag inga smidade planer, eller jag har ju tankar utan en uppfyllelse. men vi får se vart dagen tar mig, förhoppningsvis blir det roligt. kanske tess, kanske johanna eller kanske någon annan. vi får la se vem som får vara mitt umgänge imorgon, den långa fredagen. talang är visst då också tror jag. det blir spännande.

nä huja. sitta här och ruttna ska jag göra ett tag till, sen ta en liten sängskvättare så kliver jag upp imorn med glatt humör och utan en prick på kinden kanske och kanske tillochmed med någon bredvid mig - vad vet jag? godnatt

kalasfestparty :)

som sagt så ska jag ju ladda upp bilder på allt jag fått och vad vi gjorde på mitt lilla party i lördags och jag är på ett otroligt blogghumör så jag passar på att göra det nu. jag skrev ju för några inlägg sen att jag inte ska skriva en massa skit som är onödigt, men jag skriver ändå en masssa crap - men ja, han man lite att skriva om skriver man om det lilla ;)

iallafall, rummet hade inte hunnit bli klar innan alla kom och det skulle vara i mitt rum som vi skulle spela, öppna presenter och ha skoj så vi fick vara nere i källarn säkert en timme innan tess ropade att jag skulle komma och kolla till att allt var bra, sen tog jag upp vännerna. alla tyckte att det var jättesnyggt och ja.. här kommer lite bilder.








mina älskade vänner, vad skulle jag gjort utan er ? :) <33


t.shirt, lite afikakänsla (?) :) johanna & mikaela


98 st pez & ben & jerry´s :) ita


duschgrejer och kexchoklad :) sanna


trosor 3 olika, men hade visst bara bild på dessa ;) mikaela & johanna


raklödder, ansiktsmask, jätteskön tvål  :) ita & tilda


t.-shirt :) ita & tilda


en skjortt-shirt av :) tilda & ita




spel i mitt rum :)




spel i källarn :)


innan sovdags, sannagumman :]


skriverier på min klottervägg


och såhär glad och lite till blev jag för alla presenter och för att alla kunde komma =D - ni är bäst mina vänner. jag älskar er sååååhäääär mycket (:


mitt nya rum (:

jag tänkte att jag måste dokumentera mitt hemliga projekt här snart - fast att det vart klart i lördags, men det har inte blivit av så jag gör det nu. iallafall en del, så sparar jag det på datan och fortsätter sen.

FÖRE :


EFTER:


FÖRE:



EFTER:


FÖRE:


EFTER:


FÖRE:


EFTER:


FÖRE:


EFTER:


ja, kära vänner.. vad tycker ni? :) - blev det fint eller ? :-D

här kommer lite bilder under själv projektet.


spackel.. tråååk! men slipa var ännu värre. allt vi har gjort är:
klippt ut tidningsbilder till spegeln,
rivit tapeter
spacklatt
slipat
rivit ut garderober
köpt möbler från ikea
målat


slip och slit med byrån.


pappa river garderoberna =)


jeppe efter målandet :]


efter att ha slipat väggarna, det är lätt det tristaste av hela projektet.


ljus bild på mig och syster ^^


så var det ju dedär med buset med myriiis. som sagt innan om jag minns rätt att jag skrivit - så har tessa, jeppe, mamma, pappa och alla andra jobbat medans jag haft kul med henne :)


och såklart har älskligen var finast i världens hela tiden :) <3


<3 (:

ja, det var väl vad jag hade att erbjuda från mitt projekt och nu ska jag pallra mig till skolan med ita en sväng.
bilder från mitt lilla kalasfestparty kommer möjligen senast idag kanske (:  -  ja, vad tycker ni om mitt nya rum ? :)

händelserik natt.

jag är på blogghumör.se, och här kommer det en liten snutt av vad som hände inatt.

jag kan börja med att berätta på kvällen efter sista blogginlägget om abstinens var jag tvungen att packa upp min ryggsäck, vilket inte var så jobbigt, men efter all skidåkning - ungefär 5½ mil om enligt mina berääkningar - är man ganska trött. packningen gick segt att packa upp, väskan välte etc. efter det så hoppade jag i duschen vilket var totally underbart! jag satte på högsta värme och satt på golvet hur länge som helst (jag sitter på golvet och värmer mig efter att jag tvättat ur shampoo och tvål, och sitter där i balsam) och märkte efter ett tag att jag nog somnat där inne med högsta värmen och allt. då bestämde jag att det är dags att gå ur duschen för att ta mig lite mat (det enda som jag ätit under hela dagen var lite nudlar på morgonen, och en köttmackis efter vägen från kebne) - och jag höll på att svimma när jag ställde mig upp. var tvungen att kyla ner mitt ansikte i kallvatten och öppna dörren till toan och ta lite frisk luft. sen gjorde jag minsann en fammomacka, tog cocopops, maraboubitar av två olika smaker och ett glas cola och gick och la mig i sängen för att äta. när allt var uppätet somnade jag.

nu till det händelserika natten. jag hörde någonting ringa vid 00.50 och sen tog det slut. efter kanske 5 minuter märkte jag att jag pratade i telefon. med ita. jag förstod inte så jättemycket av vad hon pratade om, men hon hade inte sagt någonting viktigt eftersom att hon förstod att jag sov. samtalet hade tydligen låtit såhär innan jag vaknade :
I: hej
J: hej
I: vad gör du?
J: ingenting, jag bara......
.....
......
.......
äh, jag vet inte vad det heter..
I: okaj? hm, väckte jag dig?
J: NEJ! jag skulle ändå vakna nu..
I: okej? varför?
J: ehm.. jag kommer inte på vad det heter..
I: okej.. vad har du gjort?
J: jag har...
....
.....
äh fan, jag kommer inte på vad det heter.. jag hittar inte ordet.

Och ungefär där någonstans vaknade jag. då började ita prata om en massa roliga saker som hade hänt sen sist vi träffades för 6 timmar sen. det sjuka i hela samtalet i början var att jag minns det svagt, men kommer ändå inte ihåg det. och sen när ita frågade dedär med om hon väckte mig, så svarade jag.. nej jag skulle ändå vakna nu. vid klockan ett på natten? - när hon berättade detta mitt i hela vårat samtal som varade ungefär 40 minuter, började jag skratta såklart. mitt i allt frågade hon om jag var trött och jag svarade 'ja'. och så hör man henne berätta om någonting på msn, så säger hon : jag vet inte varför jag sa det, det bara kom upp i ansiktet på mig'. och ACK vad jag skrattade.. jag tyckte det lät fruktansvärt roligt att hon inte sa huvudet - och där någonstans slutade vi prata och la på.

sen har natten också vart väldigt jobbigt, efter det samtalet. jag hade svårt att somna efter det, gick till jeppes rum och la mig och försökte sova i hans säng medans han satt vid datan, sen gick jag till min säng, trodde att jag skulle få magsjuka idag efter allt jag ätit igår på kvällen. min mage var väl inte van efter 3 dagar av att bara äta det som behövs och så trycker jag direkt i mig ett glas kolsyras läsk och massa choklad. jag mådde inte så bra - men jag var ändå törstig, så jag bestämde mig att gå till köket och ta ett halvt glas cola ändå, trots magontet. det blev bara värre. men jag gick sedan och la mig och magondheten flög ur mig och jag somnade en stund. så nu, halv tio vaknade jag igen av mitt larm.

nu funderar jag om jag ska lägga mig framför soffan ett tag, eller ta på mig kläder och gå förbi skolan och umgås med trevligt folk ett tag.. själv är jag ju ledig sen kebneresan, de som inte var med har halvdag idag. vi får se hur jag gör. klockan 12.00 ska jag vara hos fammo iallafall för en uppfriskande lunch. vi hörs .


det syns ju att jag är trött.. och solbränd.


samma här.. man ser vart jag har haft mitt pannband och solbrillorna



abstinens.

även om inte detta är någonting alls intressant för er, men för mig - så måste jag meddela att jag håller på att sprängas av abstinenesbesvär. jag måste äta min kexchoklad NU. NU. NU!

sen måste jag 'ven packa upp min stora väska och så måste jag äta mer choklad, sen duscha och sova hur länge som helst imorn, högst till elva.

nä, hörrni. detta får vara bra för idag. bror tjatar och jag är surig för att jag måste ha choklad :D - var det inte jag som skrev i förra inlägget att jag bara tar med de bra? xD - nej, men snart är jag glad igen, bara lite choklad i min tomma mage (: - vi hörs och ses imorgon :-)

kebne :)

jag har ju en hel del bilder att ladda upp nu kan jag ju säga , men jag har också väldigt mycket att skriva om.

jag börjar tänka här, när jag läser läsvärda bloggar, att min blogg måste vara detn tråkigaste av dom tråkiga. jag skriver om min dag och det måste vara supertråkigt för er att läsa. ( jag har kul varje dag nästan, försöker ofta se de positiva i varje dag, ta fram det roliga i bloggen och skita i det tråkiga som händer under dagarna ) - men frågan är ju om ni tycker att det är roligt att läsa det? jag - min egen åsikt - tycker inte att det är kul att läsa att idag hade vi de i skolan , vi gjorde det, jag plattar mitt hår, blablabla' men ändå skirver jag det själv. från och med nu ska jag bara skriva det roliga, som jag kan tänka mig att ni tycker är roligt, varje dag. fast jag lovar ingenting, jag kanske börjar skriva om någonting järttetrist och kanske nångång - om inte varje dag - skriver massa saker som är tråkigt att läsa, vi får de hur det går. - jag ska försöka skriva någonting läsvärt.

kebneresan är väl kanske ingenting läsvärt för sådana som inte gillar uteliv eller att se på bilder på snö, natur och halvbrända människor. men jag älskar att vara ute! jag verkligen älskar det. jag sa till ita att min framtid ska ungefär se ut såhär : 1. ha en egen stuga (eller kanske dela den med någon man, make, kille, pojkvän) eller vad det nu kan vara, som jag kan åka till varje helg. 2. ha en egen skoter, inte en sådan som har jättelångt namn med en massa nummer efter som som går superfort och är snyggast i byn, utan en halvgammal som går sådär lagom, så att jag inte kan åka allt för fort, även om jag kanske ändå vill ha två, en snabb, en ful. 3. lära mig åka skidor bra, ha en stor skogsryggsäck, tält och börja gilla att fiska. 4. lära mig pissa ute i skogen. fast det tar jag först då.. någongång när det behövs, för jag hatar verkligen det, och kan det inte. piss i skon - kanske man kan sammafatta min talang. / det var väl ungefär vad jag vill lära mig/ ha i framtiden, härligt uteliv helt enkelt. det blir inte mycket uteliv för mig förutom i kangos eftersom att mina syskon är vuxna, och att åka ut med enbart sina föräldrar är inte jättekul. när vi var små, jag och mina syskon var vi alltid ute i arken, brände oss i solen, sov trängda, pissade ute( jag i en potta, resten i snö ), åkte skoter, pimlade, grillade, åkte pulka, kälke, tefat, madrass.. ja allt vad det nu var. och 'ihelg' - dessa trte dagar vid kebne, märkte jag att jag verkligen gillar att vara ute. trots att det har vart väldigt tråkigt att åka på skidor hur länge som helst.

jag laddar upp bilder och beskriver dagarna utifrån bilderna, eftersom att annars blir detta ett väldigt långt inlägg, för ag har väldigt många bilder  :) - here we goes (: -


första bilden på hela resan med min kamera. värt.


ingen komplimanger, tack..


när vi kom dit tänkte man : tusan va häftigt.. efter typ hela vägen, när det var en liiiten bit kvar tänkte man inte den tanken. allt var jobbigt just då.


en av alla femhundra raster vi tog :)


naturens fiende, ita.- det lät bara så bra! -


och där är hon, naturens fiende.. xD


våningssängar is the shit. att vi busade hela kvällarna :D


rasmus var igång med rebeccas kamera hela tiden


och jag var igång med min kamera. jag gillar den här bilden mycket, så.. fridfull (?) på något sätt.


men de istapparna fick inte leva länge. här var nog en av dem längsta mördade av daniel och sebastian.


ja, jag kanske ändå ska berätta lite om dagen, och inte bara sätta in bilder..
vägen till kebne var jobbig, eller egentligen inte.. men tråkig. vi stannade typ hundra gånger och kom dit näst sist, efter 6 timmar. första dagen var det bara skidåkning, matlagning och bastu som gällde, och sen då en massa bus med mina trogna kamrater till ungefär 22.00 - vilket bilderna ovan visar, och även lite bilder nedan.


det blev mycket att fota ögon också. rasmus har ju världens finaste öga skulle jag tro.


daniels fina öga. fast på bilden ser man inte hur fint blå den är eftersom att ljuset är dåligt.


och sen då, självklart mitt gröna öga, som så många gånger förr - här även med rasmus glasögon.


sen var detta det sista kortet innan läggdags i måndags, och att man sov som en stock!


på tisdag blev det en skidtur upp till tarfala. våran lärare sa : det här komme rlbi en lätt skidtur, backarna märks knappt. JOTJENA! det var uppförsbacke hela tiden och mycket uppförsbacke också. alla gnällde på henne, lärarn, och hon var inte sådär jätteglad. men upp om vi. OCH VI KOM VERKLIGEN NER. att man kan ha såå himla kul. nerförsbacke hela tiden, förutom en uppförs, och att det gick fort. man bara gled och gled, på skidor, på rumpan, på ryggen, allt! (y) toppen!


en till ganska lyckad bild på oss. fotografen är robin med kin underbara kamera.


här en bättre bild på färgen på daniels öga, my goooood!


solbrännan efter tarfala. herliga tider :D


första bilden idag. idag har resan hem inte vart så jobbig. v spurtade i början för att inte hamna efter, jag och ita, sen tog vi det väldigt lugnt resten av resan, efter första stoppet. det tog dock 4 timmar ändå. vi stannade länge i 'lattjo' och stannade länge i en snödriva och asgarvade och kastade russin på varann.


innan resan hem, ett sista toabesök.


det blev lite storm ute på sjön när vi skulle hem.


väl framme i lattjo så satt det nice med en köttmackis efter stormen.


ita ramlade SÅKLART på hemvägen också, vilket inte jag gjorde.


lite närmare..


bästa synen på länge :)


trötta busar på väg hem från nikka till stan. vi sov länge med huvudet på bordet i resturangen (jag stavar det så) i nikka, och ja, trötta var vi när vi vaknade och gick in i bussen. micke våran lärare tog också paj min( calles ) väska när han slängde in den i bussen och det satt 3 fransmän bakom oss i bussen. DÖDLIGT COOOLT! :D - DÖDLIGT!

resa till kebne villl jag göra fler gången, men inte än på länge, resan var, om man tittar tillbaka väldigt kul. men de var också slitigt och tröttsamt. :) -


snabbt inlägg :)

jag har sååååå mycket att skriva, och så kort tid. jag får sammanfatta allt förhoppningsvis kort och roligt på samma gång - och jag har ungefär hundra bilder att lägga in, men allt får inte komma emd idag, utan någon annan dag.

jag måste börja med min systerdotters födelsedag, för fyra dagar sen. det blr kortfattat som sagt. älsklingen var finast i världens som vanligt med rosa klänning och byxor. av mig fick hon jeans, t-shirt, målar/ritgrejer och trolldegsgrejer - om jag inte skrivit det redan. det var en massa folk där och hon är hyperälskad. jag orkar inte skriva mer detaljerat, men hon verkade nöjd och snygg :)



hela denhär veckan, till igår har jag hållt på med projektet, och det blev klart igår. jag och min syster har haft idéer som dem flesta har fått hjälpa till med. mitt rum har vart vårat projekt och allt blev bara bättre. jag,tess, jeppe, mamma, pappa, calle och stefan har gjort mer eller mindre och rummet blev assnyggt. jag lägger inte in några bilder på just rummet idag, eftersom attt det ska bli för-&-efterbilder på det, men eftersom att jag hade mitt lilla kalasfestparty igår, så kommer det ändå med lite i bakgrunden :-)

igår hade jag en mycket trevlig stund med mina vänner och fick en massa fina presenter. vi hade kul, spelade spel och ja, bara var. innan alla kom var det väldigt stressigt, och min familj höll fortfarande på att sätta upp grejer i mitt rum medans jag underhöll alla där nere - ( jag, NOT xD ) - sätter in lite bilder på det och berättar mer om själva rummet i veckan när jag kommer hem från kebne ;D


älsklingen öppnar paket :) - jag fotade inte så mycket eftersom att ja, jag inte gjorde de. :)


anki, ita och dennis var på kalaset :)


jeppe & monica var också där. och mamma, pappa, jag, fammo, faffa, tessa, calle, myra, mattias, någon lena, - och sen säkert nå fler som jag glömt bort. :P


ÄÄÄlsklingsfödelsedagsbarnet :)


och så en sista bild. ita & myriis leker :) -
som sagt, jag fotade väldigt lite, ovanligt för att vara mig.




jag har, ganska mycket av tiden projektet vart igång, passat myra eftersom att det är mig hon vill vara med ( älsklingen dåååå) och för att ja, det bara är så att om vi är i samma hus, så busar vi :)


vi fick för oss att dela tröja x) <3


hon remlade stackarn, och fick inte speciellt ont - men jag skämmer bort henne lite och hon ville ha plåster iallafall. plötsligt hade hon ont överallt och ja, vi plåstrade mycket. hon sa hela tiden : och där.. och där, och där... x)


sen hade jag också ont tyckte hon

nu kom pappa och tyckte att jag skulle sova, jag ska minsann upp om fyra timmar och sen så blir det att skida till kebne från nikka, ska bli kul som fan, trots pmständigheterna.. :-D


min utstyrsellll till kebne ;-D


och min bigrygga :)

nu kom pappa och vill att jag ska gå och sova, eftersom att jag ska upp snart :) - vi höes på onsdag-torsdag :)

friluftsdag :)

dagen idag har vart riktigt mysig, förutom att alla har dött av kyla. :) vi började dagen klockan nio ute p isen och ja, där har vi inte gjort jättemycket. mest legat och solat och myst, gått på en väg hur mycket som helst, grillat korv och brottats. är man barn, så är man x)

jag har inte mycket mer att skriva om vad som hänt idag, eftersom att det är ungefär allt som gjorts dem senaste fyra timmarna nästan, så ja. men idag fyller iallafall ÄLSKLINGEN 2 år!! :) <333 jag ska dit vid tre eller fyra och fira min älskade prinsessa, världens finaste barn! :) det blir nog att jag är där till senare mot kvällskvisten, sen måste jag verkligen jobba med projektet, viktigt, viktigt, viktigt! :) - men iallafall, till myra har jag köpt trolldeg m. massa tillbehör och en t-shirt och ett par jeans =) - foto på det och kalaset kommer senare eftersom att jag har sakerna hos mamma, och kalaset har inte vart än :) - men lite foton från dagen kan jag allt bjuda på, bara att det är mest ita som fotat ;-)


snygghad :)


ita. hon sov mest hela tiden, tycker jag.. men såklart, det kan man ju förstå.. xD


mämmi, mikaela, johanna :) - ute i vintervädret (:


myspysfrys.. =)  jag och had, och mina STORA skor -.- xD


sen begravde några daniel, itas bror :)


och mina fina tjejer. måste bara säga att mikaela var ju nådigt söt här :') - johanna var på lite mer tittaborthumör.. -.- :D


ita hade trist och fotade en del :)


jag ser fullständigt nöjd ut. kanke inte.

det enda som är trist med denna dag var att cody inte var med på pimlplingen. han skulle till edna/ädna men han åkte inte dit ändå. lite tomt utan honom. :) - men, nu ska jag bara sitta här ett tag, sen hem och arbeta lite :)

mer uppdatering senare idag eller imorn om 'myrkalaset' =)

RSS 2.0